Львівський дитячий психоневрологічний диспансер під загрозою закриття

img_0158
фото: відкриті джерела

Вчора, 12 жовтня 2018 року, постійною медичною комісією Львівської обласної ради був затверджений проект про реорганізацію Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру, який розташований на вулиці Драгоманова, 58.

Відтак на найближчій сесії облради, що відбудеться 25 жовтня, депутати голосуватимуть за те, чи об’єднувати медустанову з Чорнобильської лікарнею та чи переводити туди лікарів.

Обласна рада має розглянути проект про реорганізацію медзакладу 25 жовтня, повідомляє ZAXID.NET.

Відтак на найближчій сесії облради, що відбудеться 25 жовтня, депутати голосуватимуть за те, чи об’єднувати медустанову з Чорнобильської лікарнею та чи переводити туди лікарів.

Палати на 10-15 ліжок, приміщення пристосовані, грибок, сирість і тому подібне. Тобто якихось таких можливостей для сучасного рівня надання допомоги і реалізації їхніх можливостей насправді тут немає», ‒ директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ірина Микичак.

В облраді пропонують частину працівників та хворих перевести до Чорнобильської лікарні. Ще десять ліжок для пацієнтів гострих станів приєднати до обласної психіатричної лікарні на Кульпарківській.

Алла Петрів, дитячий психіатр каже: «Про яке приєднання йдеться, якщо нашим працівникам пропонують вибирати, де б вони хотіли працювати? Чи в ОХМАТДИТі, чи в міській дитячій лікарні, що на Орлика, чи в Чорнобильській лікарні, або в дитячому будинку №1? Коли просто мовиться про те, аби забрати у нас приміщення, то це не є реорганізація шляхом приєднання, це щось інше».

У диспансері погоджуються: у приміщенні на Драгоманова замало палат. Адже на 60 ліжкомісць їх всього три. До того ж, спеціалістів інших профілів у штаті іноді бракує, наприклад, офтальмолога чи лора.

«Часто ми або відсилаємо, або відвозимо людей до інших лікарень. В нас є транспорт, веземо на консультацію в ОХМАТДИТ чи даємо скерування до іншого вузького спеціаліста. Тобто якщо буде приєднання, так як є в проекті ухвали ‒ до центру західноукраїнського на Дністерській, так званої Чорнобильської лікарні, пацієнтам має бути добре», ‒ пояснює головна лікарка дитячого психдиспансеру Орислава Хомик.

78% фінансування диспансеру ідуть на зарплату медпрацівникам. Те, що залишається, скеровують на комунальні послуги й харчування. Тож на лікування маленьких пацієнтів залишається мізер ‒ це одна з причин реорганізації. Але до об'єднання з іншим медзакладом самі лікарі ставляться з пересторогою.

Більше дивіться у відео Захід.Нет.

Медична комісія переконує що всі робочі місця будуть збережені, а діти отримають професійне лікування.

Михайло Гичка, депутат облради каже:«Ми будемо відстоювати те, щоб увесь колектив приєднали до Чорнобильської лікарні. Пацієнтам у цьому закладі буде ліпше і діагностуватися, і лікарів тут більше».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: