У Львові урочисто відкрили Будинок воїна (фото)

43788457_1866363720123784_3071201779019415552_n_1539432714

Будинок воїна відкрили у приміщенні, в якому раніше функціонував російський культурний центр.

У суботу, 13 жовтня, у Львові напередодні Дня захисника України урочисто відкрили Будинку воїна, про це передає ІА Дивись.info.

Як розповів заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, на реконструкцію будівлі витратили 6,2 мільйона гривень з обласного бюджету і тривала вона три місяці.

«Минулого року, відзначаючи День захисника України, обласна влада пообіцяла, що цьогоріч до Дня Покрови ми відкриємо двері для волонтерських організацій, об’єднань атовців Львівщини цього приміщення. І я дуже радий, що ми виконали цю обіцянку. Це спільна робота керівництва області та активних громадських організацій», - сказав Володимир Гірняк.

Володимир Гірняк додав, що приміщення залишиться в комунальній власності ЛОР. Його передадуть на баланс одного з двох обласних комунальних підприємств

Читайте також: Як відзначатимуть День захисника у Львові: програма заходів 

Під час відкриття присутні могли побачити українських захисників у формі часів Короля Данила, Козацтва, Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Української народної республіки та Української повстанської армії, а також форму сучасних військовослужбовців -  Майданівців та учасників Антитерористичної операції.

Зазначимо, на початку травня 2017 року Російський культурний центр примусово виселили з приміщення за адресою вулиця Короленка, 1 а. На реконструкцію приміщення було скеровано близько 6,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, цими вихідними на Львівщині відзначатимуть 76-ту річницю створення Української Повстанської Армії та День Захисника України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: