РПЦ розірвала відносини з Константинополем

2p20160613_pal_1923_1200_650x410

Цей крок РПЦ став відповіддю на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православній церкві в Україні.

Синод Російської православної церкви прийняв рішення повністю розірвати стосунки з Константинопольським патріархатом. Про це заявив на брифінгу після закінчення синоду у Мінську голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон, повідомляє ВВС.

Як повідомляє видання, цей крок РПЦ став відповіддю на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православній церкві, яку в недалекому майбутньому планується створити в Україні.

Нагадаємо, раніше в Російській православній церкві (РПЦ) пообіцяли прийняти «якісь заходи» у відповідь на дії Константинополя щодо України.

Зазначимо, що у Російській православній церкві відреагували на рішення Константинопольського патріархату зняти анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета. У РПЦ заявили, що рішення Константинополя «руйнує основи канонічного ладу».

Крім того, раніше повідомлялося, що Священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Філарет у ході брифінгу заявив, що створення єдиної православної церкви в Україні не означає, що російська церква не буде мати права на існування, проте не зможе називати українською.

Крім того, в заяві головного секретаря Вселенського патріархату за підсумками засідання Синоду сказано, що Константинополь підтримав продовження надання автокефалії. Зокрема, документ підтверджує вже прийняте рішення про те, що Вселенський патріархат приступає до надання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: