ЄС затвердив новий режим санкцій за хіматаки

1520974957-2339

Рада ЄС затвердила новий режим санкцій у відповідь на використання та поширення хімічної зброї.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС, передає Європейська правда.

Як зазначається, це запровадження нового режиму санкцій стало прямим наслідком рішення Європейської ради від 28 червня цього року.

"Тепер ЄС зможе застосовувати санкції до осіб та організацій, залучених до розробки та використання хімічної зброї будь-де, незалежно від їх національності та місця розташування" - йдеться у повідомленні.

У Раді ЄС уточнили, що обмежувальні заходи будуть спрямовані на осіб та суб'єктів, які безпосередньо відповідають за розробку та використання хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, технічну та матеріальну підтримку, і тих, хто допомагає, заохочує їх або асоціюється з ними.

Санкції включають заборону на поїздки до ЄС, заморожування активів для фізичних осіб та заморожування активів для суб'єктів господарювання. Крім того, особам і організаціям ЄС заборонятиметься надавати кошти підсанкційним суб’єктам

Як повідомлялося, правовий режим, заснований на пропозиціях Франції і Великої Британії, покликаний запобігти повторним використанням хімічної зброї з боку Росії та Сирії.

Лідери країн Євросоюзу в підсумковому комюніке саміту в червні офіційно пообіцяли якомога швидше розробити і прийняти документ про новий режим санкцій у відповідь на застосування і поширення хімічної зброї.

Багато держав ЄС вигнали російських дипломатів через отруєння в Солсбері. Але опозиція з боку "голубів", до яких зокрема належать Греція, Італія і Угорщина, заблокувала будь-які подальші заходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: