Журналу «ШО» заборонили випуски російською мовою у Львівській області

business

Літературний журнал «ШО» більше не може продаватися у Львові та області через рішення місцевої влади про заборону використання російської мови у культурних продуктах, зокрема, в періодичних виданнях. 

Літературний журнал «ШО» більше не може продаватися у Львові та області через рішення місцевої влади про заборону використання російської мови у культурних продуктах, зокрема, в періодичних виданнях. Про це повідомив редактор видання Олександр Кабанов. Відповідний лист надійшов від директора підприємства «Ваша преса», яке розповсюджує журнал.

«Прийняття цього рішення черговою Сесією Львівської Обласної Ради призведе до того, що ми будемо вимушені повністю припинити поставку видань російською мовою для мереж, які ми обслуговуємо. Як тільки дане рішення буде прийняте Сесією Львівської Обласної Ради, слід чекати прийняття аналогічних рішень по всій території Західної України», — ідеться у листі.

Журнал «ШО» присвячений літературі та культурі. Видається в Києві з 1995 року. «ШО» є одним з небагатьох журналів, який містить самвидав (розділ «Шоиздат»), де письменники презентують свої літературні твори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: