Порошенко розповів, звідки взяли гроші на побудову гуртожитків для військових на Львівщині (фото)

8CA35E47-0347-47A5-AEA1-A305B00DD9DA

Сьогодні, 16 вересня, Президент України Петро Порошенко перебуває на Львівщині з робочим візитом.

Як ми вже писали, спочатку глава держави проінспектував, як у Старичах Яворівського району будують гуртожитки для військових-контрактників.

Опісля Петро Порошенко провів нараду з питань стану реалізації програми будівництва житла для військовослужбовців.

За словами президента, сьогоднішній день яскраво підтверджує, що ми маємо вже зовсім іншу армію. "Це було видно не лише на військовому параді, на річниці української незалежності та не тільки на військових навчаннях, фактично, за останній тиждень ми відвідали важливі міжнародні навчання", - розповів Порошенко.

"Сьогодні ми приїхали в Старичі та подивилися, як будуються гуртожитки для військових за кошти, які нам вдалося повернути у злочинної попередньої влади. В тому числі, ці кошти були спрямовані на побудову гуртожитків для військовослужбовців", - зазначив глава держави.

 

Також він сказав, що багато хто із великим скепсисом дивився на поставлені терміни, назвавши їх неможливими. "Але всі тут присутні змогли на власні очі побачити і їх змогли вразити нові гуртожитки з холодильниками, з пральними машинами, меблями, душами та з ліжками. Умови для житла нормальні і "казармами" їх не назвеш", - додав Петро Порошенко.

Таким чином 23 тисячі контрактників матимуть змогу жити тут. За його словами, до кінця року у Старичах має бути введено  в експлуатацію 6 гуртожитків і ще два після нового року.

«На жаль, при будівництві 16 гуртожитків Міністерство оборони вимушено було розірвати контракти у зв’язку з тим, що нечисті на руку ділки намагалися або підвищити ціни, або вкрасти гроші.

Хочу звернутися зараз і до тих громадських активістів, які роблять велику справу із боротьби з корупцією – прохання відслідковувати недоброчесних підрядників і разом спільно з Міністерством оборони та Міністерством регіонального розвитку скласти «чорний список» не тільки виконавців, а й засновників.

І яким не дозволяти в такий спосіб використовувати кошти платників податків. Кожна копійка зараз вкрай потрібна Україні», - закликав глава держави.

Президент також повідомив, що вже напрацьовані зміни до законодавства в частині роботи системи ProZorro щодо унеможливлення проходження недоброчесних підрядників до будівництва об’єктів для Збройних Сил України.

Подивитися, як виглядають гуртожитки, які будують для військових у Старичах можна за посиланням.

Всі фото ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: