У Львівській опері одночасно презентують два балети (фото з репетиції)

44112015_1037846353062019_46533088729104384_n

Вже у п'ятницю, 19 жовтня, у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької нова прем’єра - прем’єра балетів «Весна священна» та «Пульчинелла» видатного українського композитора ХХ століття Ігоря Стравінського.

Про те, як готувалися до вистави та чим дивуватимуть актори розповіли сьогодні, 16 жовтня, на брифінгу та провели генеральну репетицію, передає кореспондент Дивись.info.

Готувалися у Львівській опері до постановки майже місяць.

Глядачів прем'єри дивуватимуть модерною пластикою балету від італійського хореографа Марчелло Алджері  та досконалим виконанням музичних творів Стравінського під орудою відомого американського диригента українського походження Теодора Кучера.

І саме у Львівській опері в рамках проекту "Український прорив" відбудеться нова прем'єра, що обіцяє стати хітом цього сезону.

За словами учасників брифінгу, вперше одноактні балети з сучасною модерною хореографією – «Весна священна» і «Пульчинелла» – побачать світло рампи у Львові – як дві дії одного яскравого спектаклю - «Правда під маскою» у постановці митців.

Ця прем'єра, ці балети відбудуться у рамках великого проекту "Український прорив". У нашому театрі заплановано 10 спектаклів українських авторів і серед них ось цей спектакль.

Відомий італійський хореограф, балетмейстер Марчелло Алджері відзначив, що для нього велика честь працювати у львівському театрі з таким колективом.

"Це театр з великим потенціалом, де створюється справжнє велике мистецтво. Хочу відзначити, що два балети Ігоря Стравінського, які ми об'єднали в одне ціле - це не так хореографічна вистава, як театральна вистава, адже тут задіяні режисура та хореографія разом.

За допомогою режисури саме Василя Вовкуна мені вдалося об'єднати два зовсім різні балети це "Пульчиннела", де мова йде про маску, про несправжні почуття, і "Весна священна", де є справжня реальна людина. Такі різні за музичним стилем балети стали частинами одного дійства під назвою "Правда під маскою", - пояснює хореограф.

"Мені вдалося показати, як у Пульчинеллі виступає людина під маскою несправжня і яким чином вона знімає ту маску і вже у "Весні священній" вона - правдива. Зараз в цілому світі є велика проблема в тому, що ми не є справжні та одягаємо маски, які потрібно вміти знімати", - наголосив Марчелло Алджері.

Генеральний директор, режисер, мистецький керівник проекту Василь Вовкун розповів, що Ігор Стравінський - вперше на сцені Львівської опери.

"Вперше покажуть два твори, які ніхто ніколи не поєднував. Вперше в Україні ми побачимо нову стилістику оркестру Марчелло, від неокласики і справжнього модерну. Часто в українських театрах дуже розмиті стилі, але для творчої особистості стиль дуже важливий. Для глядачів буде дуже цікаво побачити саме чіткий перехід від неокласики до модерну", - анонсував Василь Вовкун.

Також Василь Вовкун розповів, що на прем'єри, які відбуватимуться 17, 19, 21 та 24 жовтня на сцені львівської опери, очікують гостей із Італії, дуже є багато балетознавців та гостей зі всієї України гостей.

Варто зазначити, що не менш вражаючими будуть і сценічні декорації: велике дзеркало по діагоналі множитиме постаті танцівників, підкреслюючи їхні рухи у перспективі.

Куліси будуть сформовані з кривих дзеркал і порізані таким чином, що постаті артистів, які є в центрі уваги, отримують рефлекси світла і тіні.

По боках сцени: два уламки скелі, які у фіналі з’єднуються, аби створити образ Матері Землі, – вільної і чистої. Зверху: проекція глобуса в русі.

Стати свідком унікальної прем’єри - постановки балетів  Ігоря Стравінського можна буде 17,19, 21 та 24 жовтня о 18:00 на сцені Львівської національної опери. Придбати квитки на подію можна тут.

Фото: ІА Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: