Україна — Чехія: анонс та прогноз матчу

чех-укр-3-min

16 жовтня футболісти національної збірної України проведуть ключовий поєдинок Ліги націй проти команди Чехії. Гра проходитиме у Харкові на стадіоні «Металіст».

Збірна України перед матчем проти Чехії має 6 очок та лідирує у групі B1. У сьогоднішніх суперників команди Андрія Шевченка 3 пункти, Словаччина не набрала жодного балу.

Навіть нічия з чехами гарантує українцям дострокову перемогу в групі та вихід до найсильнішого дивізіону Ліги націй.

За словами головного тренера збірної України Андрія Шевченка, до гри з чехами від травми відновився лідер збірної Андрій Шевченко та захисник Євген Макаренко.

«Ярмоленко вже кілька днів працює в загальній групі. Із хлопцями все добре. Сьогодні після тренування визначимося зі складом», - сказав тренер.

Також Шевченко зазначив, що не планує змінювати у матчі з чехами модель гри.

«Змінювати модель гри ми не збираємося. Футболісти почуваються в ній комфортно. Деякі корективи, звісно, будемо вносити. Сьогодні в нас буде теорія, поговоримо про це з гравцями. Ми розуміємо ціну поєдинку, будемо ретельно готуватися», - розповів Шевченко.

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шілгавий, розповів «якщо ми хочемо вийти з групи, то повинні перемагати. Збірна України - суперник, який трішки сильнішими за збірну Словаччини. Але вибору у нас немає: потрібно поліпшити якість своєї гри і продовжувати будувати нову команду.

Я був викликаний в національну збірну через її слабкі результати. Це величезна честь для мене. Працювати на чолі національної команди - вершина кар'єри для будь-якого тренера. Перший матч ми виграли, це прекрасно, але мова йде про початок шляху».

Де дивитися матч 

Трансляція матчу розпочнеться о 21:45, а дивитися його можна на телеканалах ТРК «Україна» і «Футбол 1». Букмекери вважають підопічних Андрія Шевченка фаворитами протистояння.

Орієнтовні склади

Україна: П'ятов, Матвієнко, Бурда, Ракицький, Караваєв, Степаненко, Малиновський, Коноплянка, Ярмоленко, Марлос, Яремчук

Чехія: Вацлік, Гебре Селассіє, Брабец, Челюстка, Кадерабек, Павелка, Барак, Жмрхал, Видра, Дочкал, Шик

Прогноз букмекерів 

Лідер букмекерської справи – контора William Hill приймає ставки на перемогу української збірної з коефіцієнтом 1,78, показник успіху чехів оцінюється в 4,75, нічия – 3,50.

В Україну вірять не тільки її віддані фанати, а й фахівці, і букмекери. Важко сперечатись з очевидним - українці показують досить зрілий і змістовний футбол, проявляють волю до перемоги, дуже непогано проводять атаки і цілком організовані в обороні, помилки трапляються, але в рідкісних випадках. Є всі підстави припускати, що з Чехією підопічні Андрія Шевченка впораються, зробимо прогноз - 2:0, досить впевнена перемога українців.

Ліга націй – новий турнір, який охоплює 55 команд країн Європи. Команди розділені на чотири ліги (групи)– A, B, C, D, де А – найсильніші команди, D – найслабші.

Змагання організували замість звичайних товариських матчів, які зазвичай були нецікаві вболівальникам, та, на думку експертів, майже не мали спортивного інтересу. Тепер же збірні європейських країн матимуть ще один офіційний турнір і, крім можливості здобути тут трофей, отримують шанс вибороти путівку на Євро-2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: