До Рясного запустять експериментальний автобусний маршрут

1-351

З Рясного-2 до приміськогь вокзалу від завтра почне курсувати експериментальний автобусний мрашрут.

З Рясного-2 до Приміського вокзалу від завтра почне курсувати експериментальний автобусний маршрут.

Про це під час брифінгу розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктуру ЛМР Андрій Білий, передає кореспондент Дивись.info.

«Він буде заміняти 49-1 маршрут, але він піде через Левандівку, щоб не дублювати 6А.Вже є погоджений маршрут. Запускаємо з завтрашнього дня», - розповів Андрій Білий.

На маршруті курсуватиме 5 великих МАЗів. Поки, що маршрут не матиме номера в майбутньому йому планують присвоїти номер 49А.

«Маршрут буде Рясне-2-Сяйво-приміський вокзал-площа Кропивницького. Графік роботи з 6.55 до 20.30. Інтервал між машинами десь 20 хвилин. Подивимося яка кількість пасажирів буде. За три місяці підведемо підсумки. Можливо кількість машин треба буде змінити, продовжити кінцеві зупинки. І будемо приймати остаточне рішення по цьому маршруту. Думаю, що це маршрут розвантажить Рясне, бо на кінцевих зупинках автобусів №6А всі люди не можуть сісти, відповідно, підсадки також уже не відбуваються», - додав директор АТП-1 Орест Хамула.

За його словами спочатку на новому маршруті водії пропускатимуть пасажирів у салон через передні і задні двері, але вже за тиждень зайти в маршрутку можна буде лише через передні двері.

«Ми проводили експеримент, хронометражі на цьому маршруті - 60% пасажирів маршруту №6А не платять за проїзд. Це найбільший напрямок, на якому стільки людей не платять. Коли ми запровадили вхід лише через передні двері, і водії почали перевіряти посвідчення, то кількість платних пасажирів зросла на 17%. Це говорить про те, що навіть при такому недосконалому контролю, бо водій не може перевірити всі посвідчення, кожен п’ятий пасажир, який повинен платити за проїзд, не платить. Якщо така ситуація буде далі, то ми будемо змушені зменшити кількість машин на цих маршрутах. Ми не можемо собі дозволити при таких тарифах і при такій ціна пального возити пасажирів безоплатно, тим більше тих, які повинні платити», – заявив Орест Хамула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: