В уряді пропонують спростити процедуру зміни прописки та зробити її доступною онлайн

312661
Фото: ілюстративне

Міністерство економічного розвитку України спільно з народними депутатами напрацювало зміни до законодавства, якими пропонують спростити процедуру зміни реєстрації місця проживання громадян.

Зокрема, новими змінами передбачається, що для зміни реєстрації необхідно буде подати лише одну заяву, в той час як процедуру з перевірки фактичного проживання людини за відповідною адресою скасують.

«Підхід до реєстрації місця проживання в Україні не змінювався ще з радянських часів. Сьогодні процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у помешканні й збирати ряд довідок та підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви. Нова система базується на повній довірі громадянам з боку держави», — повідомив заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.

Зазначається, що нова процедура зробить доступною зміну місця проживання онлайн, без необхідності взаємодії з державними органами.

«Щороку в Україні здійснюється більше 2 мільйонів реєстраційних дій, це — одна з найпопулярніших адміністративних послуг. Вдосконалення процедур дозволить кожному зареєструвати місце проживання з мобільного телефону й оплатити це онлайн», — повідомив голова офісу реформування адміністративних послуг Володимир Семеніхін.

За даними Мінекономіки, подібна процедура діє у Нідерландах, США, Німеччині та Латвії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: