Як російські компанії тричі намагались знищити Дрогобицький завод автомобільних кранів

00088653_n2

Ділки, які приватизували Львівський автобусний завод і згодом знищили його, також хотіли взяти під контроль Дрогобицький завод автомобільних кранів.

Про це в розповів заступник директора з комерційних питань Дрогобицького ЗАК Анатолій Невмирецький, пише Zik.ua.

«Цей напрямок діяльності бажань російського капіталу почався ще в 2001 році. В державі була досить велика приватизація підприємств. Тут же почались судові процеси, стороною яких були компанії, пов’язані з російським капіталом. І Дрогобицькому заводу доводилось три роки проходити судові процеси», – розповів заступник директора з комерційних питань Дрогобицького ЗАК Анатолій Невмирецький.

Проте ця перша спроба росіян заволодіти Дрогобицьким заводом не увінчалася успіхом. До речі, її проводили саме ті ділки, які приватизували Львівський автобусний завод. Другою спробою російського капіталу встановити контроль над підприємством була пропозиція від концерну «КАМАЗ», який забажав взяти на себе реалізацію української продукції. Керівництву Дрогобицького заводу вистачило волі відмовити впливовому східному гіганту.

заступник директора з комерційних питань Дрогобицького ЗАК Анатолій Невмирецький

«А це відповідно вже був би диктат зі сторони російської компанії щодо розвитку підприємства, якщо підприємство керує реалізацією. І третя спроба – це вже спроба через банківські структури», – пояснив заступник директора з комерційних питань Дрогобицького ЗАК.

Наприкінці 2006-го року дрогобицькому підприємству надійшла пропозиція від структури російського банку ВТБ: кредит під надзвичайно малі відсотки. Тут і спокусилось керівництво заводу, та щойно настала світова фінансова криза – банк відмовився пролонгувати кредит і почав вимагати погашення не лише відсоткового навантаження, а й самого тіла кредиту. Це й поставило завод на коліна.

«У той час Російський банк ВТБ майже-майже зруйнував або підвів до руйнування наше підприємство», – пояснив заступник директора з комерційних питань Дрогобицького ЗАК.

Знадобилось майже десятиріччя, аби підприємство потроху почало вставати з колін. З вересня розпочнуть нарощувати виробничі потужності, створять робочі місця для мешканців Дрогобича, а це ще й податки в казну міста. Бракує лиш сприяння з боку влади, адже в держтендерах чомусь перемагають компанії з Білорусі та інших країн, а не вітчизняний виробник, пропозиції якого зовсім не гірші. А про три спроби російського капіталу зруйнувати завод – тут пам’ятатимуть довіку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: