Звинувачення в тероризмі і наступі на православ’я: у Держдумі РФ ухвалили проект заяви щодо України

1342254

Держдума Росії ухвалила проект заяви про «загострення ситуації в Україні», в якому попереджає про можливі «катастрофічні наслідки нових спроб наступу Києва на Донбас».

Як повідомляють російські ЗМІ, проект заяви був прийнятий одноголосно 408 депутатами, передає УНІАН.

У своєму документі Держдума погрожує Україні «адекватною відповіддю» і «катастрофічними наслідками», у разі спроби «нового широкомасштабного військового наступу України» на Донбасі. Глава комітету Держдуми РФ Леонід Калашніков, заявив, що «Росія повинна буде адекватно відповісти на всі ці дії». Серед іншого в Росії черговий раз звинуватили Україну в саботажі Мінських угод і «застосуванні терактів для досягнення своїх цілей».

«Україна перетворилася на терористичну державу, і правителі сьогоднішньої України заплямовані кров'ю Олександра Захарченка та багатьох інших синів і дочок Донбасу», - підкреслюється в заяві.

У документі йдеться, що це відбувається нібито за допомогою західних спонсорів і «натхненників», які заохочують антиросійську політику України і «прямо штовхають владу України... до міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів».

Також не залишилося без уваги російських депутатів і питання надання автокефалії Українській православній церкві. На їхню думку, українська влада втручається «в церковно-релігійні справи з метою «освячення» продовження війни» на Донбасі.

«Їхня мета - зруйнувати справжню Православну церкву, легалізувати підтримуваних українською державою розкольників і «освятити» з їхньою допомогою продовження війни проти росіян і російськомовних на Сході України», - наголошується в заяві російських депутатів.

У Держдумі вважають, що Україна перетворюється «на плацдарм боротьби з Росією і її народом на всіх можливих фронтах».

«14 жовтня 2018 року ми стали свідками чергової неонацистської ходи в центрі Києва - бандерівці використовували святе для православних віруючих свято Покрови Пресвятої Богородиці для закликів до розправи з росіянами і канонічною Українською православною церквою», - йдеться в заяві.

Також у своїй заяві депутати в черговий раз згадали тему про нібито дискримінацію російськомовних громадян в Україні.

«Депутати Верховної Ради один за одним ухвалюють закони, спрямовані проти російської мови, російськомовних громадян і відносин з Росією», - наголошується в документі.

При цьому депутати Держдуми РФ попереджають, що «ще не пізно зупинитися».

Нагадаємо, у 2014 році Росія анексувала український Крим і почала гібридну війну з Україною на Донбасі, в ході якої загинули десятки тисяч людей і були окуповані частини Донецької і Луганської областей. Крім того, після вторгнення в Україну Кремль посилив свою приховану війну проти західних демократій, використовуючи правих радикалів і агресивні групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: