Іноземні лектори та практичні заняття: у Львові пройде унікальна школа малоінвазивної хірургії

Screenshot_11

У листопаді Медичний центр Medicover проводить одноденну Школу малоінвазивної хірургії. Вперше у Львові ізраїльські фахівці спільно з львівськими колегами розповідатимуть про хірургію тазового дна, хірургічні аспекти репродуктивної медицини, кріоконсервацію яйникової тканини тощо.

У листопаді Медичний центр Medicover проводить одноденну Школу малоінвазивної хірургії. Вперше у Львові ізраїльські фахівці спільно зі львівськими колегами розповідатимуть про хірургію тазового дна, хірургічні аспекти репродуктивної медицини, кріоконсервацію яйникової тканини тощо.

Статтю підготовлено за сприяння Медичного центру Medicover.

Академія Medicover

Вже не перший рік Медичний центр Medicover проводить освітні зустрічі, конференції, дискусії та практичні заняття з різних спеціалізацій. В ролі спікерів на них запрошують світил світової медицини, долучають до лекторів й власних професіоналів, а відвідати такі заходи може будь-який лікар.

«Medicover в Україні сьогодні — це мережа закладів, яка об’єднує професіоналів — людей, готових постійно розвиватися та йти в ногу з найактуальнішими досягненнями сучасності, займатися самоосвітою та ділитися досвідом. Ми підтримуємо постійний професійний розвиток наших лікарів. На рівні держави це роблять за допомогою курсів підвищення кваліфікації раз на п’ять років. Проте справжні професіонали прагнуть більшого з точки зору розвитку медицини і змін, які відбуваються у світі», — каже медичний директор «Інтерсоно Medicover Group» та науковий директор Medicover Fertility Уляна Дорофеєва.

Спочатку Медичний центр Medicover проводив конференції, які не були об’єднані однією темою. Однак згодом з’явилася ідея систематизувати такі заходи, зробити їх більш інтерактивними та об’єднати у тематичні школи: дерматології, малоінвазивної хірургії, ембріології, репродуктології, медичної сестри тощо. Цього року ці школи об’єдналися в Академію Medicover.

За словами Уляни Дорофеєвої, тепер Медичний центр проводить на рік по кілька конференцій з одного напрямку. Це дає змогу лікарям дізнатися про найактуальніші методики й технології з різних сфер медицини, у формальному та неформальному спілкуванні обговорити питання, які їх цікавлять, обмінятися досвідом.

«Академія потрібна, щоби професійно комунікувати з нашими лікарями у Львові, Західному регіоні, Україні та на міжнародному рівні. Сьогодні ми додаємо до навчальної програми екскурсії, на яких можна ознайомитися з роботою обладнання, побачити відеоматеріали з операцій, поспілкуватися із запрошеними спікерами та експертами. У кінцевому результаті від діяльності Академії Medicover виграють пацієнти. Володіючи цінним й унікальним досвідом та знаннями, наші лікарі завжди обирають для них найбільш ефективне та оптимальне лікування, яке відповідає українським й міжнародним стандартам», — наголошує Уляна Дорофеєва.

Що таке Школа малоінвазивної хірургії

У рамках Школи малоінвазивної хірургії фахівці відбуватимуться різноформатні заходи. Це і конференції з лекціями, і практикуми.

8 листопада 2018 року в рамках цієї Школи відбудеться Конференція «Оперативна гінекологія сучасності», яка буде присвячена питанням інноваційної діагностики в гінекології, розділам гінекологічної хірургії, як самостійної галузі, а також як допоміжної для репродуктологів. На конференції професіонали дискутуватимуть на такі теми: що має бути спочатку, хірургія чи запліднення; як зменшити шкоду під час оперативних втручань; на якому етапі акушеру-гінекологу варто завершити консервативне лікування та звернутися по допомогу до колеги-хірурга тощо.

«Це будуть професійні дискусії високого рівня, які допоможуть лікарям комплексно зрозуміти пацієнтку, — додає Уляна Дорофеєва. — Адже у випадку, коли жінка приходить до нас, аби завагітніти, ми повинні не тільки вилікувати її, а й забезпечити у майбутньому народження дитини. Потрібно зважати на кінцеву мету. Тому важливо, щоби і хірурги, і репродуктологи працювали злагоджено, чули один одного та розуміли тонкощі процесу».

Спікери Школи малоінвазивної хірургії

Медичний центр Medicover запрошує на школи провідних фахівців із різних країн. Цього разу гостьовими спікерами будуть професори з Ізраїлю — країни, де завдяки високому розвитку репродуктивних технологій у середньому кожна родина має три дитини. Зауважимо, що 5% усіх дітей, народжених в Ізраїлі, були зачаті завдяки допоміжним репродуктивним технологіям. І це при тому, що перший такий малюк з’явився на світ у 1981 році (у світі перша людина «з пробірки» народилася у Великобританії в 1978 році).

Одним зі спікерів буде керівник департаменту екстракорпорального запліднення у клініці Ассаф Ха Рофе Аріель Ревель.

Його дискусійна панель буде присвячена кріоконсервації яйникової тканин, а саме — хірургічному підходу. Доктор Ревель відомий тим, що є піонером методики збереження фертильності у світі та зміг кріоконсервувати яйникову тканину онкохворої трирічної дитини, аби у майбутньому вона могла у будь-який момент стати мамою.

Також для української лікарської спільноти виступатиме доктор Генадій Бітман із лекцією про актуальність та можливості хірургії тазового дна. Доктор Бітман — один із провідних ізраїльських хірургів-гінекологів, урогінекологів; експерт в області гістероскопічної діагностики і лікування доброякісних утворень у матці, директор гінекологічної та урогінекологічної служби та урогінекології Мааяней Ієшуа Шпиталю Бней Брак.

Із вітчизняних лікарів лекцію читатиме Олег Бісярін — хірург-гінеколог Медичного центру Medicover. Його виступ буде присвячений хірургічним аспектам репродуктивної медицини. Експерт наголошує, що сьогодні дуже важливо, аби лікарі могли порозумітися між собою, знайшли контакт із пацієнтами, а також скеровували їх до потрібних фахівців. У своїй презентації Олег Бісярін використовуватиме приклади з власної практики, демонструватиме фото- та відеоматеріали з операцій.

 

Крім того, учасники школи дізнаються про інноваційні підходи до діагностики в гінекології від Ольги Медвєдєвої — лікаря акушера-гінеколога, лікаря ультразвукової діагностики та сертифікованого спеціаліста пренатальної діагностики (FMF). У Медичному центрі Medicover наголошують на важливості цієї теми, оскільки правильне лікування можливе тільки у випадку вірно проведеної діагностики.

Актуальність піднятих тем

Олег Бісярін зазначає, що обрані для Школи малоінвазивної хірургії теми сьогодні є надзвичайно актуальним з огляду на ті захворювання, які поширюються у світі та в Україні зокрема.

«Я говоритиму про те, яким чином хірургія може допомогти досягти успіху репродуктологам. Якщо хвора людина завагітніє, то вагітність може погіршити її стан. І допустити цього не можна. Відповідно, треба щоби жінка була обстежена. І якщо ми знаходимо якісь проблеми, тоді саме тут, у Medicover, завдяки багатопрофільності клініки, ми можемо їй допомогти», — підкреслює Олег Бісярін.

За його словами, певна частина проблем, через які жінці не виходить завагітніти, вирішується хірургічним шляхом. Однією з найбільш поширених таких недуг сьогодні є ендометріоз (доброякісне розростання ендометрію поза межами матки; ендометрій — це тканина, яка в нормі є тільки всередині матки) — захворювання, причини якого на сьогодні у світі незрозумілі, однак хворих на нього стає все більше.

«Якщо ми бачимо у пацієнтки стан, який вимагає хірургічного лікування, то зрозуміло, що її треба оперувати. Але слід розуміти, що оперувати її потрібно не лише для підготовки до штучного запліднення. Ідеальною метою є відновлення плідності, або покращення стану її здоров’я і збільшення шансів на успіх допоміжних репродуктивних технологій», — зауважує лікар.

Крім того, на думку фахівця, надзвичайно актуальним є питання непрохідності труб, яке веде до безпліддя.

Всі ці проблеми вирішуються хірургічним шляхом дуже швидко й малоінвазивно. Потрібно лише, щоб лікар-гінеколог, до якого на прийом прийшла така пацієнтка, скерував її до потрібного фахівця, а не займався консервативним лікуванням самостійно. Олег Бісярін зазначає, що в деяких випадках гормональна терапія перед операцією може погіршити стан пацієнтки, суттєво ускладнити операцію та зменшити шанси на її успіх.

«Тому ми говоритимемо про важливість діалогу між усіма ланками, демонструватимемо наочні приклади з практики. Крім того, коли лікарі на власні очі побачать нашу операційну, обладнання, умови перебування пацієнтів, вони будуть розуміти, куди можна скерувати пацієнта, аби він якомога швидше став здоровим і подякував їм», — підсумовує Олег Бісярін.

Реєстрація до Школі малоінвазивної хірургії – відкрита. Вартість участі – 500 грн.

Medicover – це міжнародна мережа медичних закладів, заснована у 1995 році. Сьогодні вона представлена великою кількістю власних амбулаторних клінік, лікарень, лабораторій, аптек та репродуктивних центрів у 15 країнах світу.

З 2014 року бренд Medicover працює в Україні. До його локальної мережі сьогодні входять:

0-800-305-911
medicover.com.ua

Підготувала Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: