У Парижі встановили меморіальну дошку загиблому на Донбасі оперному співаку Василю Сліпаку

31_main

У Парижі на фасаді будівлі Культурно-інформаційного центру Посольства України встановили меморіальну дошку українському оперному співаку, солісту Паризької опери Василю Сліпаку.

«У цих стінах він відчував себе як вдома, ці стіни неодноразово чули його унікальний бас-баритон, його заразливий сміх, його завзяті заклики до громади», — написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, опублікувавши фото.

Він додав, що на Андріївському узвозі у Києві неодмінно буде сквер імені Василя Сліпака.

8 лютого 2018-го в Києві відбулась прем’єра фільму «Міф» про співака та добровольця Василя Сліпака.

Стрічка створена «Добровольцями Божої Чоти», Леонідом Кантером та Іваном Яснієм. Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт.

Музику для фільму створювали троє композиторів, серед яких Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя.

У стрічці використали безліч архівних відео, які показують Сліпака як у побуті, так і на сцені.

Василь Сліпак майже 20 років жив у Парижі, виступав у найбільших світових операх і виконував провідні ролі в постановках. Був одним із організаторів паризького Євромайдану, а з початком збройного конфлікту на сході спершу підтримував армію, а згодом вступив до лав добровольчого батальйону.

Василь Сліпак загинув 29 червня біля селища Луганське на Донеччині. Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля». За словами його побратимів, співак загинув від кулі снайпера із автоматом в руках, коли бійці відбивали атаку бойовиків.

30 червня президент нагородив Василя Сліпака орденом «За мужність» посмертно. У лютому 2017-го року Порошенко присвоїв Сліпаку звання героя України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: