Уряд спростив умови отримання субсидії на житлово-комунальні послуги

630_360_1502188517-2428

Кабінет міністрів України удосконалив порядок нарахування субсидії на сплату житлово-комунальних послуг. Так, відтепер субсидію будуть отримувати ті, хто має борги по ЄСВ з вини роботодавця.

Крім цього, якщо в домогосподарстві є люди, які знаходяться в складних життєвих обставинах, алко- або наркозалежні, вони зможуть отримати субсидію.

«Ми доопрацювали норму. Газ надається не на загальну площу, а на «опалювальну площу», — повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева. Відтак, за його словами, відтепер субсидія надаватиметься на «опалювальну площу», а не на загальну як було раніше.

Також, без сплати ЄСВ субсидії зможуть отримати безробітні в сільській місцевості, селищах міського типу. В місті залишається обов’язкова вимога щодо зайнятості на роботі або сплати ЄСВ за останні три місяці.

Громадяни, що працюють за кордоном мають право на субсидію, якщо вони офіційно працевлаштовані. Це поширюється на країни, з якими Україна має договір про уникнення подвійного страхування. До переліку таких країн входить 21 країна світу.

З 1 жовтня 2018 у доходи, що беруться для розрахунку субсидії, не будуть враховувати аліменти і дотації на вирощування великої рогатої худоби.

Також, з 1 жовтня розмір обов’язкової плати буде відповідати рівневі спожитих послуг. Тобто якщо обов’язкова плата мала б бути 200 гривень, а спожили тільки на 120 гривень, то платитимуть саме 120 гривень.

«Всі субсидії будуть автоматично переоформленні відповідно до нових правил», — додав Рева.

Нагадаємо, що на засіданні уряду ухвалили рішення про підвищення цін на газ для населення на 23,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: