На Львівщині облаштують новий туристичний маршрут за кошти ЄС

44588002_2087523774628660_281583781117165568_n
Фото: з фейсбук

Проект стартує з листопада та фінансуватиметься Європейським союзом.

Сьогодні, 22 жовтня, щодо цього відбулася робоча зустріч. Участь у ній взяли не лише очільники карпатських регіонів, а й заступник міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка.

Зокрема, одним із таких проектів буде «Рове Лове Розточчя», в рамках якого обладнають маршрут від пункту пропуску "Рава-Руська" до Брюхович станціями обслуговування велосипедистів.

Як розповіла в коментарі ІА Дивись.info виконавча директорка Єврорегіону Карпати – Україна Галина Литвин це буде 14 об’єктів з функціями підкачки коліс, можливістю підзарядити телефони, викинути сміття чи відпочити.

«З листопада стартуємо із заходами, спрямованими на розвиток активного туризму у Яворівському національному парку. В першу чергу, у листопаді стартуватимемо із заходами з облаштування інфраструктури для активного туризму, який матиме на меті популяризацію такого відпочинку в природно-заповідних територіях та які відповідатимуть європейським стандартам.

До того ж, у Яворівському національному парку у Верещиці буде зведений центр екологічної освіти», - повідомила Галина Литвин.

За її словами, загальний бюджет проекту для усіх партнерів складає 2 млн євро, від української сторони є розмір гранту, тобто лише фінансування як доплатного внеску, який становить 570 тисяч євро.

Читайте також: Карпати мають бути в фокусі європейської та національної влади, – Галина Литвин (інтерв’ю)

Нагадаємо,на початку вересня було підписано декларацію про створення Карпатської стратегії. Це макрорегіональна стратегії ЄС, метою якої є розвиток Карпатського регіону чотирьох країн: України, Польщі, Угорщини та Словаччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: