СБУ заявила про викриття агента ФСБ, який мав очолити в Україні проросійську політсилу

cd0705ad96e4a3ba09b3db4a27dbbc9d
Екс-чоловік Подкопаєвої за наказом ФСБ мав створити в Україні партію

СБУ викрила вербування російською Федеральною службою безпеки українського бізнесмена та громадського діяча Тимофія Нагорного, завданням якого було створити в Україні проросійську політичну силу.

Про це на брифінгу розповів голова управління СБУ Києва та Київської області Олег Валендюк, передає Еспресо.TV.

Представники СБУ продемонстрували відео, на якому Нагорний розповідає, як його затримали в Москві на Марші миру і привезли до в'язниці, де провели вербування.

«На Марші миру заарештували в центрі Москви. Вони навіть не кажуть, скільки мені дають і куди мене везуть. Вони мені сказали: чи зможеш ти очолити політичну силу, створити структуру, яку очолиш», - сказав Нагорний.

За словами бізнесмена, завданням нової політсили мали стати просування в Україні вимог позаблокового статусу, відмови від курсу до НАТО, надання російській мові статусу другої державної тощо. При цьому росіяни обіцяли «будь-яку всебічну допомогу».

«Я з ними спілкувався протягом 2013 року, але останній раз був два місяці тому. У мене за останній рік 4 поїздки або 5. Я і в адміністрації (президента Росії - ред.) був, і в Держдумі, і на Луб'янці», - розповів Нагорний.

Екс-чоловік Лілії Подкопаєвої Тимофій Нагорний - український бізнесмен, меценат, організатор численних заходів, громадський діяч, продюсер, президент «Фонду волонтерів України», директор міжнародної компанії «Спорт-сервіс», яка займається організацією спортивних шоу, виробництвом одягу та продуктів харчування для спортсменів. У 2004-2009 роках був одружений із олімпійською чемпіонкою зі спортивної гімнастики Лілію Подкопаєвою, з якою має сина та дочку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: