У Львові до 100-річчя ЗУНР облаштовують пам'ятник та громадський простір (фото)

IMG_7864

У Львові, на вулиці Городоцькій, 40, з нагоди 100-річчя ЗУНР до листопада встановлять скульптурну композицію та облаштують громадський простір.

У Львові, на вулиці Городоцькій, 40, з нагоди 100-річчя ЗУНР до листопада планують встановити скульптурну композицію та облаштувати громадський простір.

Сьогодні, 22 жовтня, хід робіт оглянули міські чиновники, передає кореспондент Дивись.info.

Зараз тут тривають основні роботи.

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, саме ця локація, де буде споруджено скульптурну композицію, має два великих сенси для Львова.

"З одного боку це історична, оскільки ця локація знаходиться біля казарм Фердинанда, а з іншого - ми знаємо, що вулиця Городоцька - одна з головних артерій нашого міста, дуже багато львівян, які подорожують і гості, які приїжджають до міста, їдуть по цій вулиці", - сказав Москаленко.

"Наразі ми одній із завершальних стадій підготовки громадського простору і скульптурної композиції, присвяченій ЗУНР. Найближчим часом плануємо відкрити скульптурної композиції", - додав заступник міського голови Львова.

Своєю чергою, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський повідомив, що домонтувати саму скульптуру пам'ятника планують до 24 жовтня.

Станом на сьогодні закінчені всі бетонні роботи та прокладені інженерні мережі.

Читайте також: У Львові буде два пам’ятники ЗУНР та УГА – від міської ради і обласної адміністрації

Він також розповів, що об'єкт був зроблений на підставі конкурсу, на який подалися 4 учасники. "Найцікавішою, на нашу думку, була робота скульптора Володимира Цісарика, який і виграв", - пояснив Юліан Чаплінський.

Як розповів скульптор Володимир Цісарик, скульптурна композиція охоплює лева, фігуру, якого запозичено з герба ЗУНР.

"Це молодий лев, який прокидається і на уламках Австро-Угорської імперії лізе вверх. Саме це символізує молоду українську ЗУНР", - пояснив автор.

Фігура лева буде зроблена з бронзи світлого кольору, а виноградна лоза - з полірованої бронзи. Камені - блоки світло-сірого граніту. Висота лева - 3 метри, загальна висоту скульптури - 3,5 м.

На реалізацію проекту встановлення скульптурної композиції з нагоди 100-річчя ЗУНР з міського бюджету було виділено 3,5 млн гривень.

Крім того, в міській раді обіцяють саму скульптурну композицію доробити до листопада, а решту деталей з облаштування громадського простору - до кінця року.

 

Читайте також: З нагоди святкування 100-річчя ЗУНР у Львові показали тематичний відеомапінг (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: