«Впаде сніг - побачимо», - чи готові дорожники Львівщини до зими

147

Понад 200 одиниць готові до обслуговування доріг Львівщини у зимовий період.

Так говорить т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло. За його словами, на найближчий час відповідної техніки, піску та солі є достатньо для підтримання належного стану доріг.

До зими готові?

Загалом для забезпечення належного проходження осінньо-зимового періоду буде задіяно 266 одиниць техніки.

«Станом на сьогодні по всіх організаціях готово 218 з них. Також додатково буде залучено 8 одиниць техніки компанії «Дрог-буд». Загалом, на дорогах державного та місцевого значення буде задіяно шість підрядних організацій –вони будуть обслуговувати 8 тис.410 км доріг», – розповів Роман Кокотайло  під час апаратної наради у ЛОДА.

За його словами, з 131 одиниці техніки ДП «Львівський облавтодор» все ще неготовими зостаються 33 машини.

Наразі дорожні підприємства забезпечені піском на 60%, а сіллю – на 30%.

«Говорячи про облавтодор, оскільки мова йде про 7 тис. км доріг, то що стосується піску – тут це показник складає майже 27,8%, солі – майже 22,8%. Минулого тижня ми дали погодження облавтодору на заготівлю піскосоляної суміші у розмірі 30%, враховуючи від фактичного використання минулого року, відповідно готові заплатити їм аванс, щоби вони цю сіль привезли сюди і переробили у піскосуміш», – додав Роман Кокотайло.

Він також запропонував вже від завтра організувати посипання доріг у гірських районах.

«З вівторка передають мінусову температуру і невеликі сніги в горах. Можна було б хоча по одному піскосіву переобладнати в чотири райони  – Сколівський, Дрогобицький, Старосамбірський та Турківський. З четверга має бути потепління і, сподіваюся, ми доробимо все, що запланували цього року», – заявив Роман Кокотайло.

При цьому він поскаржився на облавтродор. «Я, на жаль, ніяк не можу добитися від облавтодору перелік необхідної їм техніки в по кожному району, прохання дати доручення, щоб вони нам цей перелік скерували, щоб ми це могли обговорити», - поскаржився в.о директора департаменту.

Впаде сніг - побачимо

Про загальну готовність доріг до зими відзвітували також представники служби автодоріг та патрульної поліції. Втім, коли голова ЛОДА Олег Синютка запитав начальника ГУ Нацполіції Валерія Середу, чи поділяє він такі оптимістичні оцінки, той відповів: «Впаде сніг - побачимо».

«Я поділяю думку, що перший сніг відразу продемонструє всі плюси і мінуси. Є велике прохання, щоб ці демонстрації не були для когось плачевними, щоб це не привело до втрати людських життів і травм. Пам’ятайте, що за кожен метр дороги відповідає експлуатуюча організація. Щоб потім вони не мали клопотів, якщо з їхньої вини щось станеться», - підсумував Олег Синютка.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, сніжитиме на Львівщині вже 24-25 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: