ГПУ затримала двох посадовців ДФС за контрабанду понад тисячу «євроблях»

113286

Державний бюджет втратив через цю оборудку понад 7 мільярдів гривень.

Генпрокуратура затримала двох працівників ДФС за фактом незаконного ввезення в Україну більше як тисячі автомобілів на «єврономерах». Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Відповідно до даних досудового розслідування, транспортні засоби були розмитнені за підробленими документами. А дії шахраїв спричинили шкоди державі на суму в понад 7 млрд грн.

«У ході досудового розслідування, за оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБ України здобуто докази, які підтверджують схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами-імпортерами транспортних засобів, в якій задіяні посадові особи митних органів ДФС України, суб'єкти господарської діяльності, а також підприємства реального сектора економіки», – мовиться у повідомленні прокуратури.

Працівники митниці були затримані, їм повідомлено про підозру, наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Як раніше повідомляла ДФС, від початку 2018 року до України було завезено 146,8 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією в режимі «транзит», і 465,9 тис. авто – в режимі «тимчасового ввезення». З першої категорії – 57,9 тис. – із порушенням терміну перебування. Статистика щодо тимчасового ввезення поки відсутня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: