Якщо вже захворіли — залишайтеся вдома: поради від Супрун, як правильно пчихати

44755785_2209006469383908_100471663149187072_n
Фото: з фейсбук

А якщо вже захворіли — залишайтеся вдома та пчихайте правильно, аби не заразити інших людей.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун та порадила, як правильно пчихати.

За її словами, небезпечні патогени люблять подорожувати. "Долоня їх погано стримує в процесі чхання чи кашлю, тож вони можуть діставатися на відстані до двох метрів та більше! Це одна з причин, чому грип або застуда так швидко передається іншим людям", - пише Уляна Супрун та радить:

  • Якщо захворіли та не змогли залишитися вдома — обов’язково вдягайте хірургічну маску та візьміть паперові серветки з собою (тільки пам’ятайте, що маска не може захистити вас від хвороби, а лише стримати ваші бактерії, щоб не заразити інших.
  • А у випадку, коли хвороба застала вас зненацька — намагайтеся чхати або кашляти у внутрішню сторону ліктя.
  • Навіть такі мінімальні заходи будуть серйозним внеском до здоров’я ваших близьких, колег, людей, які їдуть поруч у транспорті. Якщо кожен таким чином долучиться до інфекційної безпеки — ми всі будемо більш здоровими!

Щоб захиститися від хвороби, за словами міністра охорони здоров'я, не забувайте постійно мити руки, вакцинуватися від грипу, завжди провітрювати приміщення та за можливості проводити більше часу на свіжому повітрі, а також збалансовано харчуватися, повноцінно спати та займатися спортом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: