Суд ЄС виніс рішення у справі про екстрадицію Фірташа в США

Верховний суд Австрії може продовжити розгляд справи Дмитра Фірташа про екстрадицію українського олігарха до США. Таке рішення прийняв суд Європейського Союзу.

Про це повідомив прес-секретар суду ЄС, пише ТСН.

"Суд сьогодні вирішив, що відповідні австрійські правила сумісні з законодавством ЄС. Це означає, що, оскільки закони ЄС в цьому випадку виконуються, Верховний суд Австрії не зобов'язаний повторювати слухання справи осіб, про яких йде мова, і як наслідок австрійські органи влади можуть продовжувати дії за злочинами, які, як підозрюється, здійснені на території Швейцарії", - сказав він.

Український олігарх, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, був затриманий поліцейськими у Відні за запитом американського Федерального бюро розслідувань і поміщений в слідчий ізолятор 12 березня 2014 року.

У США Фірташа звинуватили в передачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

Через день суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу в €125 млн. Сума була визначена, виходячи з фінансового стану олігарха і тяжкості інкримінованих йому злочинів. 21 березня Фірташа випустили під домашній арешт, де він очікував рішення суду з приводу екстрадиції в США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: