«Без шуму і пороху»: у Нацполіції Львіщини розповіли, як врятували викраденого іноземця

764738

20 жовтня біля одного з нічних клубів Львова злочинна група викрала громадянина Туреччини і вимагала 100 тисяч доларів за його звільнення. 

У четвер, 25 жовтня, у Головному управлінні Нацполіції Львівщини розповіли деталі резонансного викрадення іноземця.

Як повідомив очільник поліції Львівщини Валерій Середа, в неділю, 21 жовтня, до правоохоронців звернувся громадянин Туреччини щодо викрадення його товариша у Львові. В користь розслідування правоохоронці не могли надати чітку інформацію ЗМІ, тому що була загроза особі яку викрали.

«Двоє турків приїхали в Україну на переговори щодо придбання готелю у Чернівцях. Однак домовленості  щодо купівлі не вдалося досягти, і вони поїхали до Львова, звідки мали вилетіти до Туреччини. Перед цим вони відпочивали в нічному закладі, де на вулиці до них підійшли 4 невідомих спершу пред’явили туркам борг перед бізнес-партнером, з яким ті не уклали угоди щодо готелю, а потім погрожуючи предметом, схожим на пістолет, викрили одного з них, вимагаючи, аби інший заплатив викуп – 100 тисяч доларів», - розповідає Валерій Середа.

Після викрадення товариша громадянин Туреччини не відразу заявив в поліцію, а поїхав у Київ, де пішов в Посольство Туреччини, ті його скерували у Печерське управління поліції, де він написав заяву. Згодом, цю заяву перенаправили львівських правоохоронців.

Львівським поліцейським заявник повідомив марку та номери автомобіля, на якому відбулося викрадення.

«Діяти  довелось досить обережно, в таких ситуаціях в нас передбачена спеціальна операція "заручник", проте ми її не вводили бо не знали чіткого місця перебування заручника. Також це було б візуально видно у Львові, що могло  спровокувати на агресивні дії злочинців щодо життя заручника, тому ми діяли "без шуму і пилюки". Ми тихо виводили їх різними комбінаціями, вони не розуміли що робиться і десь відчували що вони вже під нашим контролем. Внаслідок чого заручника просто відпустили на одній з АЗС Львова. Загалом до операції було задіяно близько півсотні працівників поліції і завдяки злагодженій роботі правоохоронців зловмисників вдалося оперативно затримати», - розповів Середа.

Організатором викрадення був громадянин Азербайджану, який тривалий час мешкає в Україні по тимчасовій посвідці. Його правою рукою виявився затриманий громадянин Туреччини, який також проживав у Львові. Законність його перебування в Україні нині з’ясовує міграційна служба. Третім затриманий також є іноземець – він має громадянство Азербайджану. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без альтернативи внесення застави.

«Затримані "опікуються" своїми земляками азербайджанцями, а саме збирають з них кошти. Хоча жодної скарги до нас не поступало, ми знаємо з чого вони живуть. Ці люди нам неодноразово попадали в поле зору і навіть затримувалися, але на жаль в ті рази не було достатньо доказів щодо їхньої вини. Ці кримінальні провадження ще до сьогодні не закриті, тому ми будемо до них повертатися і пробувати реанімувати», - зазначив Валерій Середа.

Також відомо, що до затриманих раніше приїжджали куратори злочинного світу, їхні земляки, які хотіли розширювати свою діяльність в Ураїні. «Нам вдалося цього року видворити двох злодіїв в законі, які приїжджали сюди і мали з ними зв’язки», - каже Середа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: