Корупція та військова агресія – ці маркери не роблять країну привабливою для інвесторів, – нардеп

Viktor-Galasyuk-640x360

Якщо говорити про залучення масштабних міжнародних інвестицій, то перший бар’єр — це імідж, який сформувався в України у міжнародних ЗМІ.

Про це сказав економіст, політик, голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк в інтерв’ю на XVIII Міжнародний економічний форум у Львові.

«Якщо ви прочитаєте їхні статті, то там йде мова про кредити МВФ, про корупцію, про військову агресію на сході. Це не ті маркери, які роблять країну привабливою в очах інвесторів. Тому нам треба цілеспрямовано міняти цей образ, акцентувати на унікальних можливостях для інвестицій, які є в Україні у виробничій економіці, зеленій енергетиці, на креативних інженерах і так далі», – сказав Віктор Галасюк.

Він зазначив, що і в середині самої країни теж вистачає бар’єрів.

«На жаль, це і недоступна інфраструктура, дуже дорога і забюрократизована процедура приєднання до інженерних мереж. Це і неефективна судова система, яка потребує повного перезавантаження, і саме тому, до речі, наша команда, Радикальної партії, наполягає на повній заміні всіх суддів і прокурорів та їх обрання за зразком, як це відбувається, наприклад, у США — на прямих виборах.

Не сприяє залученню інвестицій також відсутність інвестиційно привабливих умов, стимулів і гарантій, які, натомість, надають наші країни-сусіди. Якщо в них надають податкові преференції і державні гарантії, функціонує державно-приватне партнерство, а у нас це не робиться, то, відповідно, ми програємо у боротьбі за інвестиції. Тож, бар’єри є і треба їх подолати», – наголосив політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: