У Львівській обласній раді ініціюють створення Служби захисту бізнесу

IMG_8097
Фото Микити Печеника

У Львівській обласній раді хочуть створити Службу для захисту прав підприємців. З відповідною ініціативою під час сесії виступив заступник голови ЛОР Володимир Гірняк.

«На жаль, певні чиновники не розуміють, що часи змінилися. Існують певні побори у різних формах як в органах державної влади, так і місцевого самоврядування, і, відповідно, підприємці звертаються до нас із скаргами. Хоча існують правоохоронні органи, але, я вважаю, що облрада як найвищий представницький орган Львівщини має на це реагувати. Я озвучив цю ініціативу для того , щоб почати процес обговорення, а далі б ми мали подумати, як би така служба мала функціонувати, щоб це не вимагало багато грошей з обласного бюджету. Інше важливе питання – хто може бути достатньо легітимним, щоб виконувати повноваження керівника цієї служби, а фактично бізнес-уповноваженого. Я думаю, що ми дійдемо порозуміння з обласною адміністрацією», – пояснив у коментарі журналістам Володимир Гірняк.

Наводимо текст звернення повністю.

«Перемога Революції Гідності стала позитивним сигналом для бізнесу, який повалення корумпованого режиму Януковича розцінив як шанс повернутися до законності і чітких правил гри.

Бізнес в Україні, зокрема на Львівщині почав оживати. Особливо важливо, що молоді люди оптимістично відреагували на виклики часу та почали реалізовувати власні стартапи.

Однак останнім часом можемо спостерігати і негативні тенденції, які проявляються у поверненні до часів чиновницького свавілля. На превеликий жаль, дедалі частіше з уст підприємців доводиться чути нарікання щодо зловживання чиновників різних рівнів, немотивоване затягування, а то й безпідставні відмови у наданні регуляторних послуг.

Переконаний, що такі негативні явища потрібно знищувати у їхньому зародку, не очікуючи, коли вони знову стануть нормою, як у недалекому минулому. І обласна рада має сьогодні можливості та важелі, аби позитивно вплинути на ситуацію. Ми, колеги, можемо впливати на тих чи інших чиновників активно використовуючи механізми їхніх звітів під час сесійних засідань, оголошення недовіри тощо.

Для всеосяжного та ефективного відстоювання інтересів наших підприємців вважаю за доцільне створити при обласній раді Службу захисту та підтримки бізнесу. Для цього непотрібно значних бюджетних витрат. Достатньо створити невеличкий апарат із кількох чоловік, котрі б акумулювали скарги підприємців, аналізували їх і представляли на розгляд профільних комітетів обласної ради з перспективою подальшого розгляду під час сесії.

Прошу колег підтримати цю ініціативу. Пам’ятаймо, що податки платять не чиновники, а бізнес».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: