Угорщина поскаржилася генсеку НАТО на Україну

19e5a9b-14079262461206665104-600x400-1-

Ситуація стосовно України суттєво погіршилася з огляду на відсутність поправок до українського закону про освіту та новий закон про мову, прийнятий Верховною Радою.

Про це заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто після зустрічі із генеральним секретарем НАТО у Брюсселі, пише ЄП.

Після зустрічі з Єнсом Столтенбергом Сійярто заявив, що Київ діє проти угорської меншини.

За словами Сійярто, новий закон про мову «позбавляє національні громади права користування рідною мовою в культурі, засобах масової інформації та самоврядуванні, освіті».

«Зрозуміло, що за таких умов ми не можемо затвердити проведення наради міністрів закордонних справ на рівні Ради НАТО-Україна», - сказав він.

У контексті розблокування нарад Сійярто заявив про необхідність змін до українського законодавства відповідно рекомендацій Венеціанської комісії.

«За словами міністра, Столтенберг запитав, чи можна сприймати серйозно зобов'язання України щодо НАТО, якщо Київ не виконав простих умов, які були відомі ще рік тому», – йдеться у повідомленні.

Угорщина підтримує вступ Македонії до НАТО, а також підтримує активізацію плану дій щодо членства Боснії та Грузії, сказав Сійярто.

Нагадаємо, Київ звернувся до Парламентської асамблеї НАТО із закликом вплинути на Угорщину, яка блокує євроатлантичні прагнення України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: