Амфітеатр та питні фонтани: у Львові пропонують облаштувати «Ляльковий сквер» (фото)

IMG_8325

Сьогодні, 26 жовтня, на площі Данила Галицького керівництво Львівського театру ляльок та установи, що поблизу скверу організували "Міні арт-фест".

Сьогодні, 26 жовтня, на площі Данила Галицького керівництво Львівського театру ляльок та установ, що поблизу скверу, організували "Міні арт-фест".

Для гостей та пересічних львів'ян показали лялькову ходу, театральний виступ, виставку та флеш-моб.

Таким чином львів'яни намагалися привернути увагу до необхідності реконструкції площі Данила Галицького, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповіла в коментарі журналістам художня керівниця Львівського обласного академічного театру ляльок Уляна Мороз, всі установи, які є навколо цього скверу зібралися для того, аби сказати, на скільки для нас важливо, щоби цей сквер став центром існування культурного відпочинку, зустрічей і різноманітних акцій.

Зокрема ініціативна група подала на громадський бюджет Львова проект під №142.

"Над тим, як можна змінити сквер перед ляльковим театром працювали архітектори та подали нам первісну ідею, як ця площа може виглядати інакше та перетвориться на сучасну.

Уявіть собі, якби перед театром були фонтани із питною водою, які ідуть в певному ритмі, під музику, яка може йти з театру та підсвічуються. Тут є похила площина, тому можна зробити Амфітеатр. А також ми можемо тут грати вуличні вистави", - пропонує директорка-художня керівниця театру ляльок.

За словами Уляни Мороз, ідею локації організовує кожен із закладів і дуже мріє, щоб тут був порядок.

До цієї акції долучилися театр ляльок, коледж харчових технологій, Українська академія друкарства та НВК школа-гімназія Святої Софії.

Своєю чергою, директорка Львівського професійного вищого училища харчових технологій Наталія Склярчук розповіла, що ініціативна група звернулася до них, щоб провести такий захід та підтримати громадський проект щодо реконструкції скверику на площі Данила Галицького.

"Ми з радістю підхопили цю ідею. Студентам хотілося, щоб було місце для такого відпочинку на перерві та для культурно-мистецьких заходів. Це центральна частина міста, але до цього вона пустувала і сьогодні ми побачили, що можливо зробити", - додала Наталія Склярчук.

За проект громадського розвитку № 142 "Ляльквий сквер" можна проголосувати з 1-го по 15-те листопада, і тоді у 2019 році міська рада зможе виділити кошти на оновлений "Ляльковий сквер".

Детальніше про наш громадський проект можна прочитати тут: https://lviv.pb.org.ua/projects/142

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: