Хуг заявив, що ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на сході України

53_main_big

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуґ заявляє, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на сході України.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на його інтерв'ю Foreign Policy.

На запитання, яка позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії у події на сході України Хуг зазначив: «Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання – ред.). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в'їжджають до України ґрунтовими шляхами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону».

За словами Хуга, який цього місяця залишає посаду в СММ ОБСЄ, на одній із ділянок прикордонної території, міжнародні спостерігачі зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікували відповідне відео.

«Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включно із військовим електронним озброєнням. Ми також розмовляли із взятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать російській армії та під час ротації беруть участь у військових діях в Україні», - зазначив Хуг.

Він також додав, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської Федерації, але, за його словами, «таку уніформу можна купити будь-де».

«Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших, але також - Росії», - наголосив Хуг.

Нагадаємо, що Хуг по завершенні терміну у жовтні йде з посади першого заступника голови місії в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: