Львівська облрада підтримала Купріяновича

IMG_8099

Депутати Львівської обласної ради підтримала звернення про неприпустимість переслідування у Польщі українського історика Григорія Купріяновича.

Депутати Львівської обласної ради підтримала звернення про неприпустимість переслідування у Польщі українського історика Григорія Купріяновича, передає кореспондент Дивись.info.

«Ми висловлюємо обурення черговим проявом українофобії з боку польської влади, а саме: переслідуванням історика, одного з найактивніших представників української громади в Республіці Польща, голови Українського товариства в Любліні, доктора Григорія Купріяновича.Вважаємо, що не маємо права замовчувати це ганебне цькування шанованого і в Україні, і в Польщі науковця, одного з найактивніших представників української громади. Переконані, що такі дії стосовно доктора Г. Купріяновича спонукають до поширення українофобських настроїв у польському суспільстві, дискримінації українців та шкодять українсько-польським відносинам. Ми свідомі, що ця провокація здійснена в інтересах польських шовіністичних політичних сил і, зрозуміло, що вигідна вона передусім Росії», - йдеться у зверненні.

Депутати також висловлюють стурбованість зростанням антиукраїнських шовіністичних настроїв у Республіці Польща, які підігріваються заявами окремих польських посадовців.

«Вимагаємо  від Президента України та Міністерства закордонних справ України:

вжити всіх політичних і дипломатичних засобів, щоб захистити Григорія Купріяновича й унеможливити подібне переслідування представників української громади Польщі;

звернутися до польської влади з вимогою скасувати українофобський закон про «Інститут національної пам’яті», який загрожує адміністративним чи кримінальним переслідуванням кожному українцеві в Республіці Польща», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у серпні Окружна прокуратура в місті Замостя Люблінського воєводства розпочала розслідування щодо висловлювань Григорія Купріяновича під час вшанування 8 липня у Сагрині українців, убитих польським збройним підпіллям у 1944 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: