Помер офіцер, який одним з останніх виходив з Дебальцевого

104003

У середу, 26 жовтня, на 57-му році життя помер екс-заступник керівника штабу АТО, полковник Валентин Федичев.

Про це повідомив колишній спікер штабу АТО Роман Туровець на своє сторінці в Facebook.

Зазначається, що військовослужбовець помер через проблеми з серцем.

Валентин Федичев брав участь в АТО від початку бойових дій на сході України. Із червня 2014 по квітень 2015 року — заступник керівника штабу АТО. Під час боїв за Дебальцеве був одним з керівників оборони дебальцівського плацдарму, в лютому 2015 одним із останніх виходив з Дебальцевого, при 18 градусах морозу пішки подолав з іншими 60 кілометрів до українських позицій.

В квітні 2015 повернувся до роботи у Києві, на посаді директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони.

Його зусиллями підготовлено кілька указів голови держави, якими скасовано комуністичні найменування військових частин, і в підсумку відбулося те, свідками чого всі українці стали на параді з нагоди Дня незалежності України. 24-та бригада — імені короля Данила, 72-га — імені Чорних запорожців.

Останнім часом займався написанням твору про сучасні Збройні сили України, — україномовний роман «В мене немає інших бажань» у співавторстві з Людмилою Шпитяк.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (27 червня 2015).

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високий професіоналізм та з нагоди Дня Збройних Сил України нагороджений орденом Данила Галицького (4 грудня 2014).

За особливі заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, охорону конституційних прав і свобод людини, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового і службового обов'язку, та з нагоди 16-ої річниці незалежності України нагороджений медаллю «За військову службу Україні» (20 серпня 2007).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: