У Львові розповіли, як зменшити кількість відходів у готелях та ресторанах (фото)

07BA0BDF-000B-4ED6-8924-F8FAADD7D375

Сьогодні, 26 жовтня у Львові стартував форум щодо мінімізації відходів «Zero Waste Weekend», на який очікують гостей не лише з України. 

В рамках форуму журналісти ІА Дивись.info відвідали воркшоп, на якому засновниця Zero Waste Austria Гелена Паттерманн, яка розповіла про свій досвід створення організації, специфіку роботи у рамка спільноти Zero Waste Europe та поділиться найбільш успішними проектами співпраці з готелями, ресторанами.

Зокрема, пані Гелена у формі презентації розповіла про успішний досвід співпраці з Австрійськими готелями та ресторанами, які досягли успіху та змогли зменшити кількість відходів.

Засновниця Zero Waste Austria зазначила, що багато навіть найкращих готелів та ресторанів Австрії в своєму сервісі використовують методи, так як скляні соломинки та навіть пробували замовляти одноразові тапочки з бананового листя чи коноплі.

Як розповіла співкоординаторка «Zero Waste Weekend» Діана Поплафуші, зараз у Львові продовжують тему, яка цікавить всіх.

"Основна аудиторія готельєри та ресторатори, оскільки саме готелі та ресторани - це ті установи, які продукують найбільше харчових відходів в таких масових масштабах.

Відповідно Гелена є експерткою в поводженні з харчовими відходами у готелях, в неї є спеціально розроблена програма, яка вже впроваджена в Австрії і вона цим буде займатися та ділитися із учасниками воркшопу", - сказала Діана.

"Також ми запросили стартап смузі-пузі, які будуть розповідати про те, як вони стараються робити Zero Waste смузі. Також Ірина Миронова розповість про Green Kitchen, тобто, як можна на кухні мінімізувати відходи на початкових етапах", - пояснила співкоординаторка заходу.

За її словами, такий захід проводиться вперше в Україні. "Ми хочемо, щоб такі заходи стали частішими, зараз подивимось, як це буде сприйматися аудиторією, будемо моніторити та дивитися, як надалі розвиватися", - додала Діана Поплафуші.

Під час заходу розповіли, як моніторити харчові відходи, як знайти рішення, щоб їх менше продукувати, про системи компостування і сортування так само і які можна використовувати, як в більших масштабах, так і в себе вдома.

Варто також додати, що завтра вранці, з 09:30 розпочинається велика конференція Zero Waste ініціатив, на яку очікують гостей  з Полтави, Запоріжжя.

Події в рамках Zero Waste Weekend:

26 жовтня: воркшоп для освітян «Як говорити з дітьми про «нуль відходів?», воркшоп «Мінімізація відходів у готелях та ресторанах», Green Drinks Lviv — нетворкінг для всіх охочих еко-ініціатив та активіст Львова;

27 жовтня: всеукраїнська зустріч zero waste ініціатив, де можна буде почути досвід впровадження концепції «нуль відходів» у Австрії та Європі, а українські ініціативи матимуть можливість розповісти про свої проекти і досягнення; а також у рамках післяобіднього світового кафе учасники спробують напрацювати zero waste проекти, актуальні для українських

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: