Ніколи не здавайся: історії людей, які не зважаючи на обставини досягли успіху (фото)

630_360_1459847720-9811
Нік Вуйчич. Джерело: Укрінформ

Сьогодні кожен має чимало умов та можливостей для того, аби розвиватися та стати успішним. Проте для того, щоб досягти вершин, потрібні не лише умови, але й бажання та віра.

ІА Дивись.info зібрала для вас історії людей, які не зважаючи на життєві труднощі, важке дитинство, бідність, хвороби рідних, невдачі та фізичні вади, змогли досягти чимало та стали успішними.

Життя без обмежень

Розпочнемо із австралійського мотиватора, оратора Ніколаса Джеймса - "Ніка" Вуйчича, людини-легенди, який вже цього тижня приїде до Львова та який є вражаючим прикладом мужності.

Ніколас народився з синдромом тетраамелії - рідкісним спадковим захворюванням, що призводить до відсутності чотирьох кінцівок. Частково була одна стопа з двома зрощеними пальцями, що дозволило хлопчикові після хірургічного поділу пальців навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп'ютері і писати.

З 1999 року Ніколас почав виступати в церквах, тюрмах, школах і дитячих притулках і незабаром відкрив некомерційну організацію "Життя без кінцівок", почавши благодійну діяльність і допомагаючи інвалідам по всьому світу. Він об'їздив понад 55 країн, виступаючи в школах, університетах та інших організаціях.

Зараз Нік Вуйчич багатодітний батько та щасливий сім'янин.

Нік Вуйчич у Львові презентує програму "Життя без обмежень".

Програма візиту - мотиваційний виступ, спілкування, відвідування госпіталю для дітей з особливими потребами. Його виступ відбудеться 28 жовтня на стадіоні «Арена Львів» о 18:00.

Українець, що заснував WhatsApp

Наступним прикладом для мотивації є Ян Кум, програміст, творець популярного месенджера WhatsApp, який свого часу відчув увесь тягар емігрантського життя.

Ян Кум

Американський мільярдер народився у Фастові, на Київщині. Його сім’я жила доволі бідно. Ян був єдиною дитиною в сім'ї, батько працював будівельником, а мати була домогосподаркою.

Коли Кум був маленький, траплялись моменти, що сім’я не могла оплатити навіть опалення чи електрику. Однак, як пізніше згадував Ян, саме такі миті зробили з нього сильнішу та амбітнішу людину.

А от у школі майбутній інженер цікавився не точними науками, а спортом. Хлопець любив грати у футбол, хокей, та особливо полюбляв заняття боксом.

Ян Кум

Його мама поїхала в США з України в 1992-му разом з сином і спочатку підробляла нянею. Ян теж не цурався будь-якої роботи і мив підлогу в супермаркеті. Паралельно багато читав, цікавився комп'ютерною літературою. Університет Сан-Хосе він так і не закінчив, але натомість вступив в хакерський клуб w00w00 і отримав роботу в Yahoo.

У 2009-му разом з Брайаном Ектоном Ян придумав безкоштовний месенджер для смартфонів, який пізніше продав Марку Цукербергу за божевільні 19 мільярдів $.

«Мама» Гаррі Поттера 

Британська письменниця Джоан Роулінг, яка подарувала всьому світові магічний світ Гаррі Поттера, теж пережила не найкращі моменти в житті.

На початку 90-х рр. Роулінг розлучилася і жила на допомогу за дитиною. Свою найбільшу частину "Гаррі Поттера" вона написала в кафе.

Історія бідної і розлученої жінки, яка зуміла стати мільярдером за версією Forbes, дивує та водночас захоплює. Джоан Роулінг заробила такі гроші через написання книг.

Письменниця зізнається, що написати книги про магічний світ Гаррі Поттера вона змогла через негаразди в її житті. Багато образів та героїв книг – мають свої прототипи або логічне пояснення в реальному світі.

Тотальний брак грошей, відсутність стабільної роботи й інші труднощі, з якими зустрілася матір-одиначка, не могли не позначитися на моральному стані майбутньої письменниці. Роулінг потрапила в спеціалізовану лікарню з діагнозом "клінічна депресія".

Крім того, Джоан Роулінг зізналася, що ніколи б не написала книги про Гаррі Поттера, якби у неї не вмерла мама. Мати Роулінг померла від розсіяного склерозу, тоді Джоан було лише 25 років. Після її втрати Роулінг почала замислюватись про те, що відбувається, коли ми втрачаємо найдорожчих людей.

Навколо світу на інвалідному візку

Знову ж таки повернемося до тих, кому фізичні вади не завадили відчути повноту емоцій від життя.

Цього року відбувся завершальний етап всесвітнього проекту 65-річного Миколи Подрезана “Планета Земля. Погляд з інвалідного візка”.

Фото: День

Київ став 34-им містом у 256 країнах на 6 контингентах, які чоловік відвідав за маршрутом всесвітньої естафети Олімпійського вогню.

Пан Микола розпочав подорож у 2011 році. Протягом всього часу він вивчав світовий досвід адаптації об’єктів культури і спорту, пам’ятників архітектури та історії для людей з інвалідністю на візках, аби потім застосувати його в Україні. Та сам того не очікуючи, увійшов до Національного Реєстру Рекордів за найбільшу кількість повторених маршрутів Олімпійського вогню.

Фото: Embed Download

Національний Реєстр Рекордів України вперше реєструє такий рекорд людяності та мужності. Це людина, яка не скорилася долі, яка сьогодні – приклад незламності. Цей рекорд з ним розділила його дружина, Наталка, яка постійна була поруч.

Великий комік із важким дитинством

Джим Керрі асоціюється з веселим коміком, як і герої його фільмів. Ми знаємо тільки голлівудську маску актора, але насправді за нею ховається багато болю, смутку і самотності.

Далеко не всім відомо, що в Джима досить трагічна доля, ударів якої він зазнав ще в дитинстві.

Мама актора, Кетлін Керрі, страждала від дуже рідкісного захворювання – іпохондричного синдрому. Жінка постійно знаходила у себе симптоми різних хвороб: від анемії до раку легенів.

"У моєї мами була сильна залежність від знеболювальних. Безумовно, вона була милою, але росла в сім'ї алкоголіків і, звичайно ж, у неї було багато внутрішніх суперечностей і проблем, які відклали свій відбиток на її долю", – відверто поділився Джим.

Свій смуток і самотність маленький Керрі ховав за маскою блазня. До 10 років він майстерно перевтілювався в різних персонажів, і в кожного з них була своя міміка, жести, хода і історія.

Після того, як батька Джима звільнили, сім'ї довелося продати будинок і переїхати в трейлер. У 15 років Джим був змушений кинути школу, щоб допомогти прогодувати сім'ю. Хлопець працював по 8 годин на день разом зі старшими братами і сестрою. Пізніше він влаштувався на сталеливарний завод.

Так що шлях Джима Керрі до слави був довгим і тернистим.

Ще одним ударом долі для Джима стало самогубство його колишньої дівчини. У 2015 році 28-річна Катріона Уайт наклала на себе руки відразу ж після розриву з ним. Актор дуже важко переживав трагедію. А минулий 2017 рік Джим провів в судових позовах. Мама покійної і її колишній чоловік подавали численні позови, у яких звинувачували його в смерті Катріони.

Джерела: 24 канал, Вікіпедіяmolodost.in.ua, Радіо Максимумmoemisto.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: