Під Кабміном проходить “конопляний” марш (відео, фото)

31
Фото: Цензор.Нет

У суботу, 27 жовтня 2018 року, біля будівлі Кабінету Міністрів України на вулиці Грушевського в Києві відбулося мирне зібрання громадян - мітинг за реалізацію Стратегії державної політики щодо наркотиків

.

Як зазначають організатори, акція відбувалася в рамках щорічного Маршу Свободи за реформи державної наркополітики, повідомляє Цензор.НЕТ.

Учасники висувають до уряду наступні вимоги:

1. Невідкладно затвердити план заходів реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на 2018/2019 рр.

2. Забезпечити реалізацію новел державної стратегії, де визначаються пріоритети правоохоронної діяльності в сфері боротьби з наркотиками - через приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Стратегії.

3. Озвучити причини затягування державної реєстрації внесення змін до наказу 188 МОЗ України про внесення змін до таблиці невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, що перебувають у незаконному обігу, і назвати конкретних посадових осіб, винних у такому затягуванні.

Фото: Цензор.Нет

"Чинне правозастосування в Україні робить наркозбут найменш ризикованою дією в сфері незаконного обігу наркотиків. Кількість судових вироків за збут наркотиків постійно скорочується щороку, водночас, як статистику МВС "рятують" незначні правопорушення - зберігання невеликих кількостей без мети збуту. У 2017 році за ст. 307 КК (збут наркотиків) були засуджені 562 людини.

Водночас із 10 851 засудженого за всі види наркозлочинів 6 686 осіб (62%) були засуджені за ч.1 ст. 309 КК України за зберігання заборонених речовин без мети збуту в незначних кількостях. Судова статистика свідчить, що пріоритети боротьби з наркозлочинністю, визначені державною стратегією, не досягаються силовими структурами. Поки МВС України "рятує" свою статистику малозначними правопорушеннями, організована наркозлочинність відчуває себе все комфортіше. Тому саботаж реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків - на користь тільки організованій злочинності і цей саботаж потрібно зупинити негайно", - заявляють організатори і учасники акції.

Фото: Цензор.Нет

Нагадаємо, в березні Міністерство охорони здоров'я України після громадського обговорення направило проект змін до наказу МОЗ №188 "Про затвердження невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин, що перебувають у незаконному обігу" на державну реєстрацію. Однак реєстрація документа Міністерством юстиції України, як стверджують учасники акції, досі штучно гальмується.

Також навесні був підготовлений проект щорічного плану заходів щодо реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків (до 2020 року). Однак документ досі не затверджений Кабінетом Міністрів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: