Льодовиковий період: у Новому Роздолі та Новояворівську нікому увімкнути тепло

IMG_9931-1-696x464

У Новому Роздолі та Новояворівську опалювальний сезон не розпочався, і ніхто достеменно не може сказати, коли це станеться.

Як розповів сьогодні під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації директор департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук, наразі немає фахівців, які б могли запустити обладнання місцевих теплопостачальних підприємств.

Нагадаємо, майно теплопостачальних підприємств обох міст заарештовано у межах розслідування щодо заволодіння природним газом. Національне агентство з питань виявлення, розшуку й управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА) визначило для обох підприємств управителя – ПП «Гарант Енерго М».

Втім працівники теплопостачальних підприємств відмовляються виходити на роботу, а управитель поки що не зміг залучити достатньо власних працівників.

«Протягом понеділка-вівторка-середи планується обійти повністю все обладнання і перевірити, в якому стані воно перебуває. Вони зараз працюють лише силами своїх працівників, яких привезли, а це – 5 осіб. Сьогодні до них долучилася бригада з Волині, яка буде обстежувати електроустановки. Тривають переговори, щоби залучити працівників «Центренерго», які б приїхали сюди, деякий час тут пожили б і спробували б це все запустити. Проблема в наявності працівників. Із працівників «Енегії Новояворівськ» та «Енергії Новий Розділ» офіційно ще ніхто не прийшов до них на роботу. Попередньо є згода 40 осіб», – пояснив Назарій Романчук.

За його словами, наразі підприємство навіть не має штатного розпису, щоб приймати працівників.

Крім цього, як розповів директор департаменту, під час учорашнього мітингу у Новому Роздолі представники влади намагалися переконати місцевих працівників переходити на роботу до нового управителя – «Гарант Енерго М».

«Ми говорили з людьми. Пояснювали, що треба поширювати інформацію про те, що підприємство набирає працівників. Необхідно, щоби люди поверталися на роботу. Зарплату обіцяють у 1,5 рази вищу за ту, яку платило попереднє підприємство. Запрошують на посади кочегара, котельника, слюсаря», – розповів директор департаменту.

Водночас голова ЛОДА Олег Синютка заявив, що має іншу інформацію.

«Я чисто випадково зустрічався з деякими працівниками, що їм вигідніше стати на біржу і з тими зарплатами, які вони мали до того, вони там будуть мати більші виплати, ніж вони перейдуть на цю робоу», – заявив Олег Синютка.

«Я говорив з керівником «Гарант Енерго М» і він казав, що вони готові давати у півтори рази більшу зарплату», – відповів Назарій Романчук.

Водночас, за його словами, спроба в судовому порядку зняти арешт з Новояворівської та Новороздільської теплоелектроцентралей завершилася безрезультатно. «Позивачі відкликали свої заяви», - повідомив Назарій Романчук.

Олег Синютка доручив підготувати лист до управителя, щоби спонукати його якнайшвидше найняти працівників, та заявив, що на цьому тижні планує виїхати на місце.

«Щоб ми зібрали людей і попросили з технічної сторони допомоги. Я боюся, що в один прекрасний момент всі розвернуться і поїдуть, а ми залишимося наодинці з проблемою», - заявив голова ЛОДА.

Він також доручив проінформувати про ситуацію САП, Кабмін та АРМА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: