На Закарпатті від кору помер 12-річний хлопчик

076a796-article27044

Дитина тиждень «лікувалася» від кору вдома. В лікарні його стан різко погіршився.   

У Мукачевому, що на Закарпатті, від кору помер 12-річний хлопчик. Сталося це у суботу, 27 жовтня, повідомляє місцеве видання Mukachevo.net.

Як стало відомо, ранком (близько 7:00) хлопчика із села Страбичово доправили в Закарпатську обласну дитячу лікарню в інфекційне відділення. Його стан медики тоді оцінювали як середньої важкості, розповідає головний лікар медзакладу Роман Шніцер.

«Попередньо лікарі діагностували у нього кір. Захворювання було вже десь близько тижня на дому. По медичну допомогу раніше до нас не звертався. Прищеплений не був», – зазначає лікар.

«Вже були холодні кінцівки, порушення мікроциркуляції. Його одразу перевели в реанімаційне відділення. Там продовжувалася негативна динаміка, падіння тиску, розлади життєво важливих органів, і на цьому фоні настала смерть у дитини. Такий миттєвий перебіг хвороби», – прокоментував Шніцер.

Чому по допомогу батьки не звернулися раніше – невідомо. Утім, вони вже подали заяву до поліції через «неналежне виконання своєї роботи лікарями». Відкрито провадження за ч.2 статті 140 ККУ, тобто неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: