Сенсорний сад та 75 вигульних майданчиків: у ЛКП «Лев» розповіли про стратегічні плани (фото)

IMG_8384

У ЛКП "Лев" напрацювали стратегію будівництва вигульних майданчиків для тварин у Львові. Відтак, упродовж 5 років у місті планують облаштувати 75 вигульних майданчиків.

Про це сьогодні, 29 жовтня, розповіли у ЛКП «Лев», передає кореспондент Дивись.info.

Як розповіла директорка ЛКП "Лев" Оксана Кошак, у Львові дуже ретельно підійшли до цього питання та об'їздили з представниками районних адміністрацій кожен район та обійшли всі парки.

"Зараз у нас вже є 75 локацій, які ми будемо реалізовувати. Це і буде перша така масштабна в Україні інфраструктура для культурного вигулу тварин", - зазначила Оксана Кошак.

Своєю чергою, координаторка ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович пояснила, що  зараз вже є розроблена дорожня карта реалізації цього проекту.

"Цьому  пункту передувало 4 роки роботи, ми провели аудит кожного закутка у Львові, переглянули повністю всі локації, які були визначені як ділянки для вигулу собак. Ми провели опитування в інтернеті, тішить, що мешканці нам у цьому активно допомагали, надавали інформацію, заповнювали спеціальну анкету для того, щоб ми подивилися на ці місця, що позначаються як місця для вигулу собак", - розповідає Ольга Кирилович.

За її словами, як виявилось, то не всі ці місця насправді є придатними для вигулу собак. "Більшості із них взагалі вже не існує, вони або забудовані, або там супермаркети чи житлові квартали. Це також є непролазні хащі, які прибрати майже неможливо. Жодну із цих локацій не огородженою та ознаковано", - відзначила пані Ольга.

На думку Ольги Кирилович, проблема полягає в тому, що більшість цих місць не мають юридично закріпленого статусу ділянки для вигулу собак.

Тому волонтери, зозахисники спільно з ЛКП «Лев» вирішили, коли місто інтенсивно розбудовується, що потрібно вирішувати це питання стратегічно.

Як розповіла Ольга Кирилович, зон для вигулу собак буде три типи:

Перший – це буде прогулянкова зона, де можна прогулюватися із собакою на повідку, вона буде відповідно ознакована. Крім того, вона буде оснащена станціями для прибирання, щоб люди обов’язково дотримувалися чистоти.

Наступним типом це будуть майданчики для вигулу, невеликої площі, від 900 кв. метрів І в основному це буде в кварталах із нещільною забудовою, тобто житлові масиви, де не так багато місця.

Але, за словами авторів ідеї, така площа дозволить зробити дві секції для дрібніших собачок і цуциків і та для великих собак, щоб всім було комфортно.

Третя категорія – великі тренувально-вигульні майданчики. В основному вони будуть розміщені в парках.

Рекомендована площа таких майданчиків від 4000 кв. метрів. Тобто це вже будуть справжні зони, де можна буде бігати та тренуватися.

Також Ольга Кирилович розповіла, що у Львові запускають унікальний для України проект - сенсорний сад.

"Це унікальне для України поняття, це місце, де собаки не лише отримуватимуть фізичне навантаження, але також матимуть змогу працювати над своїми фобіями, отримувати інтелектуальні завдання.

Це спеціально облаштована зона для тактивних відчуттів, де зокрема будуть і різні лікарські рослини. Там простіше буде адаптувати та соціалізувати собак", - додала Ольга Кирилович.

Читайте також: У Львові на 40 тисяч собак облаштовують лише другий майданчик для вигулу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: