У Мурманську затонув найбільший у світі плавучий док і пошкоджено єдиний російський авіаносець

hT-_BY5miKlvKbMG5hPcMQ

На 82-му судноремонтному заводі в Мурманську затонув плавучий док ПД-50, один з найбільших в світі.

Аварія сталася в ніч на 30 жовтня, коли з доку виходив авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов». Під час інциденту впали два баштові крани, один з них – на авіаносець, пише Медуза.

Постраждали чотири людини, одна людина зникла безвісти. Співробітники заводу впали в воду. Постраждалих госпіталізували в лікарню з переохолодженням. Один з постраждалих також отримав травму черевної порожнини. Троє людей перебувають у стані середньої тяжкості, один – у важкому стані. Двох постраждалих помістили в реанімацію, ще двох лікарі відпустили додому. Одна людина зникла безвісти, повідомила губернатор Мурманської області Марина Ковтун. За інформацією регіональної влади, зник старший механік зміни, ім'я якого не повідомляється. З плавучого дока евакуювали близько 70 осіб.

Причиною аварії стало раптове відключення електрики. Після стрибка напруги в електромережі відключилися насоси, цистерни несподівано заповнилися і док занурився в воду, повідомили в Центрі судноремонту «Звездочка». 29 жовтня в Мурманську спостерігалися перебої з електропостачанням через обриви проводів, на які налипли сніг і ожеледь.

Крейсер «Адмірал Кузнєцов» отримав ушкодження. В Об'єднаній суднобудівній корпорації повідомили, що кран, який впав на палубу, пошкодив частину корпусу, але не зачепив «життєво важливого» обладнання корабля. Пошкоджено злітну палуба, на якій залишається кран.

Після аварії корабель відбуксирували на штатне місце стоянки на 35-му судноремонтному заводі в Мурманську. На цьому заводі заявили, що аварія не вплине на терміни ремонту. При цьому, як стверджує «Нова газета», плавучий док ПД-50 був єдиним, здатним прийняти крейсер на ремонт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: