У Стамбулі відкрили аеропорт, який стане найбільшим у світі

152046

Першим на нове летовище сів лайнер президента Туреччини.

29 жовтня 2018 року президент Туреччини Реджеп Ердоган відкрив нову повітряну гавань, будівництво першого етапу якої тривало близько 10 років. Загалом летовище буде розбудовуватись аж до 2028 року. Офіційна назва – Аеропорт Стамбулу. Загальна площа території якого складає понад 76 мільйонів квадратних метрів, повідомляє «Новое Время» з посиланням на «Анадолу».

Першим на нове летовище сів лайнер саме Ердогана. Нове летовище почне працювати на повну силу вже до кінця грудня.

Зазначено, що на початковому етапі роботи, летовище зможе прийняти понад 90 мільйонів осіб, на якому працює понад 200 тисяч осіб персоналу. У перспективі планується, що аеропорт прийматиме 200 мільйонів пасажрів на рік. Тут буде побудовано шість злітно-посадкових смуг, стоянку на 50 літаків та паркову на 50 тисяч автомобілів. Спочатку аеропорт буде обслуговувати лише кілька напрямків: три маршрути в Анкару, Анталію та Ізмір, і один міжнародний в Баку.

Ердоган заявив, що після остаточного введення в дію Аеропорту Стамбулу, інше велике летовище – Міжнародний аеропорт імені Ататюрка закриється для комерційних рейсів. Це ще одне велике турецьке летищие, протягом минулого року прийняло понад 64 мільйони пасажирів.

Зауважимо, що поки новий аеропорт будували, не обійшлося без нещасних випадків. Бід час зведення рекордного летовища загинули 38 людей. Були також арешти робітників, що зважувалися вийти на акції протесту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: