Угорщина перейменувала посаду «уповноваженого по Закарпаттю»

291363

Угорщина в понеділок, 29 жовтня, офіційна змінила назву посади «уповноваженого міністра по Закарпаттю».

Про це йдеться в повідомленні офіційного видання Міністерства юстиції Угорщини, пише Тиждень.ua.

Так, тепер Іштван Грежа обіймає посаду «уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського регіону».

Зазначимо, що в назві посади тепер йдеться не про розвиток однієї області, а про співпрацю двох сусідніх прикордонних регіонів. Угорщина фактично повернула назву посади Грежі, яка існувала до весни 2018 року, додавши до функцій уповноваженого роботу із ДНЗ Закарпаття.

Як повідомлялося, 15 жовтня МЗС Угорщини підтвердило зміну назву посади уповноваженого по Закарпаттю, яка викликала жорсткий протест з боку офіційного Києва. Натомість міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто повідомив, що Будапешт розгляне питання щодо зміни назви посади «уповноваженого міністра по Закарпаттю», однак не планує змінювати його обов'язки.

Нагадаємо, 31 липня МЗС України викликало тимчасового повіреного у справах Угорщини в Україні Ласло Папа, якому було висловлено рішучий протест у зв'язку з низкою недружніх кроків  Будапешта щодо України. Угорському дипломату також вручили ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну.

3 серпня стало відомо, що в Угорщині створену посаду уповноваженого міністра по Закарпатській області обійняв Іштван Грежа, який в уряді прем'єр-міністра Віктора Орбана з 2016 року опікується Закарпаттям.

Своєю чергою, заступник голови МЗС України Василь Боднар наголосив, якщо Угорщина не надасть  роз'яснень стосовно нової посади уповноваженого міністра по Закарпатській області, Україна готова заборонити в'їзд посадовцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: