Українська антарктична експедиція отримала рекордну кількість заявок

630_360_1489854626-9560

На конкурс з відбору полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції в 2019-2020 роках на станцію Академік Вернадський уже подалося 116 кандидатів, з них понад 20% – жінки (26 кандидаток).

Таку інформацію надає Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) за підсумками першого місяця прийому документів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Цього року ми вже – за результатами тільки першого місяця – маємо рекордну кількість заявок, адже вперше оголосили відкритий конкурс на відбір команди на станцію Вернадський. Раніше, на жаль, багато років це був такий собі закритий клуб, у який було потрапити досить складно. Більше того – це був закритий чоловічий клуб, бо хоч і негласно, але існувала заборона на прийом жінок в експедиції. Зараз же ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції – приймаємо документи і від кандидатів, і від кандидаток. Відбір робитиметься виключно за фізичними, психологічними та фаховими критеріями», – зазначив в.о. директора НАНЦ МОН Євген Дикий.

Загалом конкурс в експедицію наразі становить понад 10 осіб на місце. Найбільше охочих бути в Антарктиці системним адміністратором зв’язку, кухарем та лікарем. Так, на сисадміна наразі претендують 36 кандидатів (35 чоловіків та 1 жінка), на кухаря – 23 (13 чоловіків та 10 жінок), на лікаря – 20 (12 чоловіків та 8 жінок).

На місця науковців поки що подалися 17 кандидатів (10 чоловіків та 7 жінок).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: