Жінка, яку вкусив скажений собака, у важкому стані

original-1286458086
Фото ілюстративне.

У відділенні інтенсивної терапії КЗ ЛОР «ЛОІКЛ» у важкому стані знаходиться мешканка Городоцького району, в якої діагностували сказ.

Про це повідомляється на сайті Львівського обласного лабораторного центру.

Жінку госпіталізували 26 жовтня. З епіданамнезу встановлено, що в серпні хвору вкусило за палець двомісячне цуценя. Приблизно через 2 тижні після цього собака здох. Жінка про цей випадок нікому не повідомляла, лабораторні дослідження на сказ у тварини не проводились.  За наданням медичної допомоги хвора не зверталася.

«Станом на 29.10.2018р. хвора знаходиться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії  КЗ ЛОР «ЛОІКЛ». Стан хворої важкий з негативною динамікою, з 27.10.2018 р. перебуває на штучній вентиляції легень», – йдеться у повідомленні.

У Львівській області останній випадок захворювання людини на сказ був зареєстрований у 2009 році у мешканця Борислава.

І надалі в області  реєструються випадки сказу серед диких та домашніх чи безпритульних тварин. За 10 місяців цього року зареєстровані 28 випадків сказу серед тварин: лисиці - 11 випадків (Жовківський-4, Миколаївський – 2 вип., Стрийський, Дрогобицький, Старосамбірський, Золочівський, Городоцький  – по 1), собаки - 7 вип. (Жовківський - 3, Золочівський, Буський, Стрийський, Миколаївський р-ни – по 1 ), коти – 9 випадків (Старосамбірський – 3, Городоцький -2, Пустомитівський, Дрогобицький, Золочівський, Самбірський р-ни), корова – 1 випадок (Сокальський р-н). За аналогічний період минулого року реєструвалися 23 випадки сказу серед тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: