«Громадському телебаченню» оголошено попередження через дні жалоби

im578x383-1777369

Через недотримання правил мовлення у дні пам’яті та жалоби «Громадському телебаченню» оголошено попередження.

Про це повідомили у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

За результатами позапланової перевірки рішенням Національної ради 1 листопада до ГО «Громадське телебачення» м. Київ (супутникове мовлення, логотип «hromadske») застосовано санкцію оголошення попередження через невиконання нею Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Позапланову перевірку телеканалові Національна рада призначила 27 вересня 2018 року, врахувавши результати  моніторингу за 5 вересня – День пам’яті – 100 років із дня початку «червоного терору» − злочинної репресивної політики комуністичного режиму.

У процесі позапланової перевірки Національна рада з’ясувала, що у цей день інформація про День пам’яті в ефірі мовника була відсутня до 07:07, хоча має поширюватися не менше одного разу на дві години ефірного часу.

Національна рада оголосила компанії попередження і вчергове закликала мовників не порушувати Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті й керуватися ними при плануванні програм і передач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: