Мандрівників у ЄС перевірятиме штучний інтелект

630_360_1541080015-955

На деяких контрольно-пропускних пунктах в Європейському Союзі встановили систему зі штучним інтелектом під назвою iBorderCtrl.

Вона спрямована не тільки на прискорення огляду мандрівників, але й на те, щоб визначити правдивість їхніх слів, повідомляє Укрінформ.

«Шестимісячне випробування (нової системи – ред.) буде проходити на чотирьох прикордонних пунктах в Угорщині, Греції та Латвії. Система проаналізує мікровирази обличчя користувача, щоб визначити, чи не бреше він», – йдеться в публікації.

Спочатку пасажири завантажать в систему свій паспорт, візу та фінансові гарантії, а потім дадуть відповідь на запитання, які поставить комп'ютерний прикордонник на веб-камеру. Людям будуть ставити такі питання, як «Що у вас у валізі?» і «Якщо ви відкриєте валізу й покажете мені, що всередині, чи підтвердиться, що ваші відповіді правильні?».

Ті, хто пройде тест, отримають QR-код, який дозволить пройти. Якщо виникне додаткова проблема, біометричні дані будуть прийняті й передані людині, який оцінюватиме ситуацію.

«Ми використовуємо наявні та перевірені, а також нові способи, щоб дати можливість прикордонним агентам підвищити точність і ефективність перевірок. Система iBorderCtrl збиратиме дані, які вийдуть за межі біометрії», - сказав координатор проекту Джордж Бультадакіс в Європейській комісії.

Система є експериментальною, тому алгоритм не буде сам відмовляти людям в можливості перетнути кордон. У попередніх випробуваннях точність роботи iBorderCtrl становила 76%, але, за словами одного з розробників, цей показник може бути підвищений до 85%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: