Міністр-утікач Ставицький підробив своє єврейське походження, – Луценко

53_main

Едуард Ставицький, який займав в уряді Миколи Азарова посаду міністра енергетики та вугільної промисловості, сфальсифікував документи про своє єврейське походження, щоб отримати громадянство Ізраїлю.

Едуард Ставицький, який займав в уряді Миколи Азарова посаду міністра енергетики та вугільної промисловості, сфальсифікував документи про своє єврейське походження, щоб отримати громадянство Ізраїлю, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, пише НВ.

«За нашими даними з місця його народження, міграційна служба сфальсифікувала його етнічне коріння. Це так, між іншим», – сказав Луценко.

За його словами, Генпрокуратура України направила до Ізраїлю десятки листів у справі Ставицького, один з яких повинен встановити, чи мав Ставицький право на ізраїльське громадянство.

Луценко додав, що службова перевірка зустрічі представників ГПУ зі Ставицьким в 2016 році в Ізраїлі підтвердила законність їх дій. «Вони [заступники генпрокурора Анжела Стрижевська і Євген Єнін] мали з ним зустріч абсолютно законно, щоб роз'яснити можливість угоди зі слідством», – зазначив глава ГПУ.

Едуард Ставицький отримав громадянство Ізраїлю і взяв ім'я Натан Розенберг. За даними ЗМІ, отримання Ставицьким першого ступеня ізраїльського громадянства стало можливим за рахунок його коренів – одна з його бабусь була єврейкою.

Нагадаємо, що в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук за зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

2 серпня 2014 року стало відомо, що Ставицький був оголошений в розшук Інтерполом.

25 квітня 2016 українська сторона передала міністру юстиції Ізраїлю запит про вручення повідомлення про підозру Ставицькому. Пізніше він був знятий з міжнародного розшуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: