«Не хвилюйтесь, я вижив», – Сенцов написав листа правозахисникам 

70_main

Український політв'язень Олег Сенцов написав листа правозахисникам, в якому розповів про стан свого здоров'я після припинення голодування.

Лист українського режисера оприлюднив правозахисник з Челябінської області Микола Щур.

«Аналізи, звісно, ще не хороші, але вже й не погані, як раніше. Капати теж наприкінці минулого тижня припинили, нарешті. Тепер, в основному, дієта, спостереження і так, таблетки по дрібницях. Так що не хвилюйтесь там особливо - я вижив», - наводить цитату з листа Сенцова правозахисник.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Він був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Українця звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.

В знак протесту проти незаконного утримування Росією українських політв'язнів 18 квітня 2018 року Сенцов оголосив голодування, яке тривало до жовтня.

Причиною його припинення стало те, що через критичний стан здоров'я і патологічних змін, що почалися у внутрішніх органах, Сенцова планували годувати примусово.

За 145 днів голодування український режисер втратив 20 кг ваги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: