В Україні у 17 разів заросла захворюваність на кір

195110

В Україні за дев'ять місяців цього року порівняно з цим же періодом 2017 року показники захворюваності на кір зросли у 17 разів.

Станом на 26 жовтня захворіли 35 233 людини, з них 21 500 – діти, повідомив на брифінгу голова Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Володимир Курпіта, передає Дзеркало тижня.

За його даними, найбільше хворіють на заході України – у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій та Волинській областях. У цих регіонах зафіксовано найнижчий рівень вакцинації. Минулого тижня до них приєдналася Вінницька область, там спалахи захворювання у трьох районах.

Зазначається, що 65% хворих не мали жодного щеплення від кору у попередні роки. Вони є джерелом поширення хвороби і для тих, хто вчасно отримав щеплення.

Курпіта також зазначив, що з початком навчального року хворих побільшало, бо почастішали контакти школярів та студентів.

«Враховуючи високу заразність захворювання, з середини вересня почався знову підйом. Пік був минулого тижня, тоді зареєстрували 1319 випадків кору», – сказав він.

Станом на 27 жовтня зареєстрували 15 летальних випадків від ускладнень кору цього року. В Одеській області – шість випадків, по два випадки – у Львівській та Закарпатській областях. По одному випадку – Івано-Франківська, Кіровоградська, Тернопільська, Миколаївська та Київська області.

Вказується, що з 15 смертей 13 хворих не мали щеплень проти кору, у двох були записи про щеплення у 1998 та 2017 роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: