Чому суд виправдав затриманого за хабар заступника начальника Львівської митниці

1f88c594-3d3b-4b10-a9ab-38099c54ffcf

Суд виправдав заступника начальника Львівської митниці ДФС Юрія Борисова, якого у січні 2017 року затримали за вимагання 15 тис. доларів хабара.

Про гучне затримання митника особисто інформував головний військовий прокурор Анатолій Матіос, однак в кінці вересня 2018 року суд виправдав Юрія Борисова.

Як пише антикорупційний сайт «Наші гроші. Львів», колеги-митники Борисова відмовились від своїх показів про збір з них данини. Крім того, докази, з якими прокурори прийшли в суд, виявились не просто недостатніми, а зібраними наскільки недбало, що частину їх суд просто не міг прийняти. То всіх підписів під протоколами не було, то на відео не видно, як запаковували вилучені гроші. Або ж обговорювали зі свідками їх поведінку під час негласних слідчих дій та показів, що є недопустимо і що, напевно, знає кожен юрист-першокурсник, але «забув» прокурор.

Фактично, саме працівники військової прокуратури Львівського гарнізону на чолі з тодішнім керівником Владиславом Савинцем, попрацювали так, що справа проти митника Борисова розвалилася в суді.

Додамо, що 31 жовтня на порталі «Судова влада України» з’явилася інформація про апеляційну скаргу військової прокуратури на вирок суду. Коментар військової прокуратури отримати не вдалося, оскільки їх речник хворіє, а всім іншим говорити без неї не можна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: