Чубаров збирає делегатів Курултаю

83180

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров видав розпорядження про скликання конференції делегатів Курултаю VI скликання 12 листопада в Києві.

Текст розпорядження опублікований на його сторінці в Facebook, пише Укрінформ.

«Відповідно до результатів обговорення на засіданні Особливої наради Меджлісу кримськотатарського народу і консультацій, проведених з делегатами Курултаю кримськотатарського народу VI скликання вирішено: 1. Скликати конференцію делегатів Курултаю кримськотатарського народу VI скликання 12 листопада 2018 року у м. Києві», - йдеться в розпорядженні.

Згідно з рішенням, делегати мають намір обговорити ситуацію в Криму і завдання органів національного самоврядування в умовах анексії півострова, а також виконати постанови другої позачергової сесії Курултаю кримськотатарського народу VI скликання «Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території – в Криму», яка проходила в Бахчисараї 29 березня 2014 року.

Координація організаційної роботи з підготовки та проведення конференції покладена на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Як повідомлялося, в квітні 2016 року голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запровадив надзвичайний стан діяльності Меджлісу в умовах тимчасової російської окупації Криму. Центральний офіс Меджлісу був переміщений у Київ. Координація діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в період надзвичайного режиму покладається на особливу нараду Меджлісу в складі голови Меджлісу, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва за згодою членів Меджлісу, що постійно перебувають на території материкової України.

Перший Курултай кримськотатарського народу був обраний в Бахчисараї в листопаді 1917 року і відновив свою діяльність 1991 року в процесі повернення корінного народу в Крим. Після анексії Криму Росія заборонила діяльність Курултаю і Меджлісу кримськотатарського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: