Розрахункові 9 гривень: перевізники закликали міськраду терміново переглянути тариф на проїзд

Strajk-Avtobus-19

Асоціація перевізників Львівської області подала розрахунки щодо економічно обгрунтованого тарифу за проїзд у громадському транспорті Львова.

Про це розповів голова Асоціації перевізників Львівської області Іван Велійка,передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, зараз має бути рішення за міською владою.

"Розрахунки, які ми подали, показують, що економічно обґрунтований тариф сьогодні складає більше 9 гривень, і на сьогоднішній день ми працюємо на межі виживання. Тому треба приймати конкретні рішення", - заявив Іван Велійка.

Перевізники хочуть, щоб до 1 грудня міська рада переглянула цей тариф.

"Він має бути прийнятий до 1 грудня, а з 1 січня, як обіцяв нам міський голова Львова у липні, почати монетизацію пільг", - сказав Велійка та запевнив, якщо міська влада затвердить тариф на економічно обґрунтованому рівні та із січня впровадить монетизацію, що протягом 2019 року на відсотків 30 повністю зміниться автобусний парк.

"Ці автобуси, які сьогодні їздять, важко назвати автобусами. Ми готові їх здати на металолом і купити новий транспорт. В сьогоднішніх умовах, яких ми є, ми не можемо цього зробити", - сказав голова Асоціації перевізників Львівської області.

За його словами, якщо мерія не прийме відповідних рішень, наслідком може бути те, що автобуси будуть зупинятися, на вулицях міста зменшиться кількість автобусів і транспорт може зупинитися взагалі.

"Я маю велике сподівання, що все таки враховуючи дії влади інших міст України, які приймають правильні рішення, у Львові буде прийняте правильне рішення. Якщо цього не буде зроблено, я не можу запевнити львів'ян, що у грудні буде функціонувати громадський транспорт принаймні в такому режимі, як зараз", - додав Велійка.

Нагадаємо, перед цим тариф на проїзд у громадському транспорті Львова збільшували у грудні минулого року - з 4 до 5 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: