У ЗСУ служать за контрактом понад 25 тисяч жінок

zhinki-v-armiyi-ZSU-MOU-2

У Збройних Силах України вже зараз понад 25 тисяч жінок проходять контрактну військову службу нарівні з чоловіками, з них 3,4 тисячі – на офіцерських посадах.

Такі цифри свідчать, що миротворчий внесок жінок величезний і спекуляції на гендерну тему спростовує сама реальність. Саме в цій суворій реальності – у час гібридних загроз, триваючої війни Росії проти України, жінки ціною власного життя і здоров’я щодня доводять свою відданість та незламність у боротьбі за перемогу для миру.

Про це Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час виступу на семінарі «Обґрунтування доцільності і можливостей врахування гендерного компоненту у навчальних закладах сектору безпеки і оборони України».

«Сьогодні уже зайвим буде говорити про доцільність гендерного компоненту у роботі вітчизняного сектору безпеки і оборони. Тут головне не спиняти процес, а навпаки – нарощувати. Українська армія має надійну опору в наших жінках, які не перестають тішити нас своїми успіхами», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також зазначила, що Україна є єдиною державою, яка під час війни ухвалила Резолюцію Ради Безпеки ООН 1325, що вже має позитивні результати.

«Наразі впевнено можемо говорити про успішну реалізацію Національного плану дій з імплементації цієї резолюції. Тішуся, що кількість посад, на які можна призначати військовослужбовців-жінок суттєво збільшилася, а відтак, маємо вже перших жінок генералів – Людмилу Шугалей та Оксану Хоменко», – наголосила Віце-прем’єр-міністр.

Вона також додала, що, окрім жінок-генералів, в Україні вже є дві перші жінки-водолази, а на конкурс з відбору кандидатів до Антарктичної експедиції вже подали заявки 26 жінок.

«У контексті позитивних гендерних новин маю згадати і про Міноборони, де у вересні з’явилося 19 гендерних радників у військових вишах та установах культури. Маю надію, що наступного року такі гендерні радники почнуть з’являтися у кожній військовій частині та структурних підрозділах Міністерства оборони та Генерального штабу», – зазначила Віце-прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: